Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kurdi uzvraćaju erdoganu

‘Nismo napali Ankaru, to je povod za invaziju na Siriju’

Prime Minister Ahmet Davutoglu (2nd L) chats with Chief of Staff General Hulusi Akar (L) as President Tayyip Erdogan (2nd R) looks on during a funeral ceremony for Army officer Seckin Cil in Ankara, Turkey, February 18, 2016. Army officer Cil was killed d
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2016.
u 16:30

Mnogi se pitaju kako je moguće da se takav napad dogodi u jednoj od najsigurnijih i najčuvanijih zona u Ankari

Hoće li Erdogan iskoristiti teroristički čin u Ankari kako bi dobio zeleno svjetlo za ulazak turskih kopnenih snaga u Siriju i stvaranje zaštićene zone 40 kilometara unutar Sirije kako bi spriječio kurdsku autonomiju na tom dijelu kao i dolazak snaga Bashara Al-Assada na tursku granicu. Naime netom je izveden teroristički napad autobombom na vojni konvoj u središtu Ankare, pri kojem je najmanje 28 osoba ubijeno te ranjena 61, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je sirijske Kurde i odmah od SAD-a i NATO-a tražio da se izjasne hoće li biti na strani saveznika ili na strani kurdskih terorista te najavio kako će Turska iskoristiti svoje pravo na samoobranu.

Turska u panici

Poznato je da je, nakon što su kurdske snage zauzele izuzetno važan strateški grad Tel Rafat te se približile gradu Azazu na turskoj granici, koji je ostao jedina prepreka Kurdima da imaju kompaktnu cjelinu na sjeveru Sirije, a sirijska vojska, potpomognuta ruskim zračnim udarima, došla nadomak njezinoj granici, udaljenoj samo dvadesetak kilometara, Turska je pozvala saveznike da pokrenu veliku zajedničku kopnenu operaciju u Siriji protiv sirijskog režima i Rusije. Tome su se SAD i NATO usprotivili jer bi to značilo izravan sukob NATO-a s Rusijom i Iranom.

Turski novinar Hassan Tahrawi čudi se kako je uopće moguće da se takav teroristički napad dogodi u jednoj od najsigurnijih zona u Ankari. Naime, napad se dogodio u centru grada, samo nekoliko stotina metara od sjedišta Glavnog vojnog stožera, zgrade parlamenta i ureda premijera, a eksplozija je odjeknula kada se održavao sigurnosni sastanak na visokoj razini u predsjedničkoj palači.– Nije jasno kako se mogao dogoditi takav napad i na tom mjestu te u to vrijeme? Ne želim vjerovati da iza tog čina stoji zapravo Turska, koja traži bilo kakav izgovor za ulazak u Siriju, ali sve naznake idu u tom smjeru – naglasio je Tahrawi čudeći se kako je moguće da sigurnosna služba Turske, samo desetak minuta nakon napada, već raspolaže identitetom počinitelja, a istraga još nije ni počela!?

Oreškovićeva sućut

Predsjednik najveće stranke sirijskih Kurda, PYD, Saleh Muslim zanijekao je bilo kakvu umiješanost svog vojnog krila, Postrojba za narodnu zaštitu, YPG, u napad izveden u Ankari, ističući kako su te optužbe usmjerene na pokušaj da Turska intervenira u Siriji te da ne znaju tko je Salih Necar, navodni počinitelj napada, i da nikada nije bio član YPG-a. Isto tako, i Rusija je uvjerena kako sirijski Kurdi nemaju veze s terorističkim napadom u Ankari te da je to sve dobro smišljen scenarij Turske kako bi imala opravdanje za ulazak u Siriju. Hrvatski premijer Orešković uime Vlade i svoje osobno izrazio je “najdublju sućut” turskome kolegi, “obiteljima poginulih i svim građanima”, a ozlijeđenima zaželio brz i uspješan oporavak. 

>> Pogledajte trenutak eksplozije u Ankari u kojoj je poginulo najmanje 28 ljudi 

>> Sirijskog Kurda policija identificirala kao počinitelja atentata u Ankari

Komentara 35

Avatar superhik74
superhik74
17:46 19.02.2016.

Sultan je u ocajnickoj situaciji I ocajni ljudi rade ocajnicke pokusaje, tako I ovaj psihopata moze sada napraviti veliku gresku ocajnika I pokusati napraviti invaziju susjedne suverene drzave, ali ce onda uci u rat s nuklearnom velesilom Rusijom i isto tako snaznom drzavom Iranom a ne samo Sirijom. Od tog psihopate se moze svasta ocekivati s obzirom da mu se ISIL raspao i san o obnovi Otomanskog carstva je takodjer unisten.

DU
Deleted user
17:24 19.02.2016.

ne razumijem kako on misli uci u Siriju. sto ako ih Rusi izbombardiraju, jel turcima se lako sakrivati iza NATO u turskoj, samo izvan turske ako koga napadnu ne vazi onaj famozni clanak 5 ili koji vec u slucaju napadaa na jednu NATO drzavu. to I trurci znaju zato od toga nema nista, vidjet cete da turci samo laprdaju.

Avatar superhik74
superhik74
17:41 19.02.2016.

Turci su organizirali i prethodnu "false flag" operaciju kada su ISIL-u dostavili kemijsko oruzje da bi isprovocirali NATO bombardiranje 2013 godine, tako da to nista ne treba cuditi. Inace vec prije ovog bombanja u Ankari su najavili invaziju Sirije zajedno s Saudijskom Arabijom tako da treba biti tesko ispranog mozga za ponovno nasjesti na potpuno iste stare otrcane Turske izmisljotine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije