Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakovi projekti

Nismo dopustili da se projekti zaustave. To je naš uspjeh.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list, Goran Stanzl/Pixsell
1/3
01.07.2017.
u 19:00

Za Ružu, projekt Zlata vrijedan, Hrvatsku kakvu trebamo... motiv su nam čitatelji. Večernjakove konferencije nisu pohvalili i prepoznali samo sudionici – hvalili su ih i čitatelji zbog kojih smo i krenuli u novi projekt

U svojih 58 godina Večernji list oduvijek je znao prepoznati trenutak – onaj koji podrazumijeva pruzimanje glavne uloge za dobrobit svih naših čitatelja. I nas samih.

Treunutak u kojem je nužno odati priznanje za uloženi trud i rad naših poljoprivrednika, sjajnih i uspješnih djelatnika u medijskom, pjevačkom i glumačkom svijetu, priznanje najuspješnijim poduzetnicima, akademicima, profesorima, stručnjacima i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Zato smo i pokretali, organizirali i kroz godine održavali dodjele nagrada kroz naše već naveliko poznate projekte – Večernjakovu ružu, nagradu Zlata vrijedan, Domovnicu i Pečat, godišnji izbor stotinu najutjecajnijih ljudi, Osobu godine...

No ove smo godine odlučili pokrenuti novu – Večernjakovu mega konferenciju pod nazivom “Hrvatska kakvu trebamo”.
Sve to s jednostavnim ciljem – kako bismo, kao predstavnici i zagovornici naših čitatelja i sugrađana, odgovornima odaslali poruku da politička kriza kojoj smo svjedočili i kojoj svjedočimo nikako ne bi smjela biti opravdanje za zaustavljanje strateških društvenih procesa.
Zato smo prvi put krajem ožujka okupili državni vrh, oporbene čelnike, gospodarstvenike, sindikaliste i brojne druge stručnjake pa kroz deset izlaganja i sedam panela zajedno s njima pokušali ponuditi viziju održive i uspješne Hrvatske. Tako smo obuhvatili područja demografije, obrazovanja, nacionalne sigurnosti, poljoprivede, turizma, energetike, ekologije, brendiranja, političkog sustava i odnosa prema prošlosti i pokazali kolika je nužnost dijaloga u našem društvu. Logičan su tome nastavak bile i tematske konferencije “Hrvatske kakve trebamo” koje smo nastavili, i iz kojih već sadam nekoliko mjeseci kasnije, bilježimo prve rezultate – obrazovanje i kurikularna reforma napokon su dobili prioritet, pozornost kakvu zaslužuju i zaključak koji nije ostao samo na izrečenom – reforma obrazovanja mora se nastaviti i mora biti lišena politizacije. Tako se konačno cijeli proces pokrenuo nakon gotovo dvije godine izgubljena vremena. Večernji list tako je za trajanja svih konferencija koje će se nastaviti i dalje postavio jasan ultimatum: pogled unatrag i u prošla zbivanja i situacije služi nam isključivo radi jasnijeg pogleda u budućnost.

Osim obrazovanja i reforme školstva kao prioriteta, naglasak smo kroz konferencije stavili i na brendiranje Hrvatske s jasnom porukom: svih sastojaka za dobar brend imamo. Večernjakove konferencije nisu prepoznali i pohvalili samo sudionici, panelisti i političari – hvalili su ih i čitatelji i studenti. I to je bilo naše najveće priznanje – trud zbog kojeg smo i krenuli u novi projekt prepoznali su upravo oni koji su nam bili glavni motivatori.

Komentara 4

CA
Cavakul
09:36 18.12.2017.

Oni koji imaju dužničku OBVEZU glade se percem po leđima a godina na izmaku.Meni broje dane ne plaćanja pa da budem gladan e neću!

CA
Cavakul
09:33 18.12.2017.

Neprestano ignorancija a tako mala Država.Vanjski poslovi kroz Koli kao NARUČENO ?

CA
Cavakul
09:41 18.12.2017.

Zašto brišu Hendrixa i tko to radi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije