Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Večernji je već 58 godina u službi svojih čitatelja, na strani istine i pravde

Dražen Klarić
Davor Višnjić/PIXSELL
01.07.2017. u 08:45

Večernji se pokazao otpornim u srazu s novim, brzim i agresivnim medijima

Dragi čitatelji,

naš 58. rođendan poklopio se s raspetljavanjem jedne od najvećih afera koje je Večernji list otkrio u više od pola stoljeća izlaženja. Vijest da su Slovenci kompromitirali međunarodnu arbitražu nedopuštenim utjecajima na suce obišla je svijet i poljuljala povjerenje međunarodne zajednice u tu instituciju.

Profesionalnim i odmjerenim pristupom priči koja je uključivala visoke novinarske standarde redakcija Večernjeg lista potvrdila se kao respektabilan medij koji je uvijek na strani istine i pravde. U godini pedeset i osmog rođendana pokrenuli smo jednu od najvažnijih konferencija od samostalnosti – Hrvatska kakvu trebamo.

Deset vodećih stručnjaka na poticaj Večernjeg lista pokušalo je prvi put ponuditi strateški dokument kojim smo detektirali probleme i ponudili rješenja za uspješnu Hrvatsku. Ova megakonferencija zamišljena je i kao mjesto dijaloga, razmjene mišljenja različitih političkih i ideoloških opcija. I u tome je uspjela. Time smo napravili novi iskorak; poziciju medija koja se prvenstveno zasnivala na informiranju, kritici i kontroli društvenih zbivanja pomaknuli smo prema njihovu kreiranju i tako još dodatno pojačali svoj društveni i politički utjecaj u Hrvatskoj.

Ovaj iskorak ne treba čuditi, Večernjak je u svojoj bogatoj tradiciji nerijetko bio predvodnik kada su u pitanju novi trendovi. I pokazao se otpornim u srazu s novim, brzim i agresivnim medijima, puno otpornijim nego što su mnogi očekivali. Danas kad su tzv. fake news, netočne, izmišljene ili tek dijelom točne informacije koje se brzo šire društvenim mrežama i medijskim platformama, postale naša stvarnost, važnost medijskog brenda s ovakvom, 58 godina dugom tradicijom postaje, kako je dobro primijetio Večernjakov novinar i kolumnist Davor Ivanković, sigurno utočište za čitatelje, sidrište i referentna točka za građane i druge medije.

Poštovanje profesionalnih standarda i zakonitosti i dalje će stanovati na našim stranicama, prema netočnostima, manipulacijama i radikalizmu bilo koje vrste, bili oni papirnati ili elektronički, zadržat ćemo nultu toleranciju. Lagani rast prodaje Večernjaka na kioscima, kao i rasprodan prvi broj specijala Večernjeg lista “Hrvati i Srbi” daju nam za pravo vjerovati kako smo na pravom putu u službi svojih čitatelja i bolje i uspješnije Hrvatske.

Dopustite mi da na kraju zahvalim generacijama novinara, urednika, grafičara, lektora, fotoreportera, kao i mojih prethodnika koji su stvarali Večernji list.

Vama, dragi čitatelji, hvala na podršci, kritikama i pohvalama.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije