Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNOVANA NOVA STRANKA

Gabrić: Andriji Hebrangu najbolje je da šuti jer sve što kaže laže

Nacionalni forum
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
01.02.2014.
u 18:00

Osnivanje stranke Nacionalni forum ostalo je u sjeni velike afere oko lažnog invaliditeta predsjednika Sindikata liječnika dr. Ivice Babića.

Nakon višemjesečnih priprema poznati oftalmolog dr. Nikica Gabrić osnovao je političku stranku Nacionalni forum. Njega je za predsjednika najmlađe stranke jednoglasno izabralo 600-ak sudionika Međutim, osnivanje stranke ostalo je u sjeni velike afere oko lažnog invaliditeta predsjednika Sindikata liječnika dr. Ivice Babića.

Upravo je Gabrić prije nekoliko dana pokrenuo cijelu priču kada je prozvao Babića da je lažni invalid. Gabrić je u razgovoru s novinarima odbacio optužbe bivšeg ministra Andrije Hebranga da želi skrenuti pozornost javnosti zato što se boji istrage oko privatizacije dijalize u zagrebačkoj bolnici SV. Duh.

- Andriji Hebrangu najbolje je da šuti jer sve što kaže laže, izjavio je Gabrić novinarima. Ustvrdio je da nikada nije istraživan ni optuživan te da ne želi polemizirati preko medija. Upozorio je na strah koji je vladao 2004. godine. Kada se prvi pout spominjao lažni invaliditet dr. Babića. Tada se nijedan liječnik nije usudio vještačiti "lažnog vojnog invalida Ivicu Babića" zato što bi zbog toga završio karijeru. Hebrang treba šutjeti jer je njegova odgovornost u tome vrlo velika", istaknuo je Gabrić. Na pitanje hoće li njegovu političkom imidžu odmoći "slučaj Babić", odgovorio je protupitanjem "jesu li u ovoj zemlji domoljubi oni koji štite lažne vojne invalide i koji su ih pokrivali 18 ili 19 godina, ili su domoljubi oni koji mogu o tome govoriti".

Gabrić je prije razgovora s novinarima predstavio program svog Nacionalnog foruma koji, uvjeren je, može izvući Hrvatsku iz krize.

- Građani Hrvatske traže političke i društvene promjene. Traže nove ljude i nova lica na političkoj sceni. Traže drugačije ponašanje, drugačiji moral i odgovornosti, nove programe. Traže rješenja za probleme koji život u Hrvatskoj čine teškim i neizdrživim, naglasio je Gabrić i dodajući da njegova ekipa želi, zna i može provesti te promjene. Iako nije spominjao konkretna imena, svejedno je poslao jasnu poruku Zoranu Milanoviću i Tomislavu Karamarku.

Nacionalni forum želi biračima omogućiti stvarni izbor i tako ukinuti duopol koji su u stvarnosti stvorili SDP/HDZ. Istaknuo je da su koalicijski partneri SDP-a i HDZ-a, klijentelističke male stranke godinama skupo naplaćivale svoju potporu velikim strankama. Upozorio je i na nedostatak demokracije. Kada bi bi postojalo vijeće za zaštitu političkog tržišta onda bi već odavno propisalo kazne zbog duopola, a vjerojatno bi našlo i elemente dogovaranja na štetu potrošača. Politika ideoloških opcija u Hrvatskoj bazira se na zastarjelim društvenimmatricama koje više ne mogu odgovoriti na zahtjeve društvenog i gospodarskog razvoja 21. stoljeća.

Pozvao se i na Papu Franju koji je rekao da političari moraju pokazati poniznost i ljubav prema onima u čije ime vladaju. Za potpredsjednike Nacionalnog foruma imenovani su Goranka Horjan. Tomislav Šlat, Goran Kozina, Drenislav Žekić i Mato Palić. Okupljenima s obratio i predstavnik SDP-a Mirando Mrsić, IDS-a Ivan Jakovčić, HDZ-ovac Goran Jandroković i Darinko Kosor u ime HSLS-a.

Komentara 192

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
13:54 01.02.2014.

Ja se nadam da gradjani Hrvatske nece opet nasjesti na lijepe rijeci iza kojih se krije samo zelja za foteljom.

Avatar Aristarh
Aristarh
13:58 01.02.2014.

Da je bila lustracija vidjeli bi koliko ih je u vodstvu nove stranke bilo udbaši. Gabrić kao zadnji predsjednik komunističke omladine Jugoslavije sigurno je izabrao društvo na tragu Lex Perkovića. Nikako mu se ne smije dozvoliti da bude na vlasti.ti. Gori je i od ministra Jovanovića.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
13:57 01.02.2014.

Jeli ovo plaćeni oglas? Ako nije tko ga gura? Koja je razlika između Gabrića i Kujundžića...? Jesam li opet prekšio pravilo komentiranja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije