Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema razlike'

Gabrić: HDZ i SDP niti su pravi, niti drugi put

Nikica Gabrić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
25.01.2014.
u 17:11

Hrvatska već dugo živi u tom podijeljenom svijetu - rekao je Nikica Gabrić u Rijeci gdje je Nacionalni forum imao svoj inicijativni skup.

Nacionalni forum nije nikakav treći put, nego novi put, poručio je Nikica Gabrić u Rijeci gdje je Nacionalni forum imao svoj inicijativni skup.

- Gospodo, nema nikakve razlike između SDP-a i HDZ-a - poručio je nekoliko puta Nikica Gabrić, piše Novi list. – HDZ i SDP niti su pravi, niti drugi put – oni su stranputice koje moraju otići s političke scene. SDP i HDZ su nas uvukli u krizu; prema tome ne mogu nas iz te krize niti izvući, jer nemaju ideje i projekte. Osim toga, nikad nisu radili u realnom sektoru. Tko je od ovih ministara bio poduzetnik!? Malo tko! Mi stoga ne možemo biti treći put, mi smo drukčiji politički put. Put novih ljudi, novih ideja i novih programa - rekao je Gabrić.

Dodao je kao im dolaze razočarani i prevareni političari iz HDZ-a, SDP-a i HDSSB-a jer svojim strankama više ne trebaju. "Problem je u tome da se model koji zastupaju dvije velike stranke suprotstavljenih svjetonazora naprosto potrošio. Taj njihov model se zasniva isključivo na tome gdje su naši očevi ili djedovi bili između 1941. i 1945. godine. Na osnovu toga formiraju se socijaldemokrati/liberali odnosno oni drugi, kršćansko-konzervativno orijentirani. Obje ove politike svode se na plašenje naroda: »Jao nama ako na vlast dođu klerikalci odnosno boljševici«", rekao je Gabrić i dodao da Hrvatska već dugo živi u tom podijeljenom svijetu.

>> N. Gabrić: Milanović je obrazovan i pošten, ali na žalost nije dovoljno sposoban

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar darkkati
darkkati
17:22 25.01.2014.

novi sdp se rađa , strava

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
17:17 25.01.2014.

Premijera koji ne zna što je domoljublje već imamo. Tak da Gabriću, šanse su ti male.

SJ
Sve je uzalud
17:15 25.01.2014.

.........nedostaje love Gabriču stisle banke politika jedini izlaz..................treći put..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije