Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa liječnika

Hebrang: U panici je zbog slučaja Dijaliza. Gabrić: Nisam pod tom istragom!

Andrija Hebrang
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
01.02.2014.
u 08:45

Hebrang tvrdi da Gabrić optužbama skreće pažnju s nezakonite privatizacije dijalize Sv. Duha dok je bio šef Upravnog vijeća HZZO-a

Na optužbe Nikice Gabrića, poznatog oftalmologa i šefa novoosnovanog Nacionalnog foruma, da je Andrija Hebrang, došavši na mjesto ministra zdravstva, zaustavio utvrđivanje lažnog invaliditeta Ivice Babića te da je time držao šefa Liječničkog sindikata u šaci pa u HDZ-ovo vrijeme nije bilo štrajka u zdravstvu Hebrang je uzvratio.

Lažni iz Sanitetske bojne?

U SMS-porukama s puta poručuje da “Gabrić nikada nije bio branitelj pa ne zna da o invalidnosti nikada nije odlučivalo Ministarstvo zdravstva”. S Babićem, nastavlja, nikada nije ni razgovarao u četiri oka, osim u pregovorima sa sindikatima.

– Gabrić pokušava skrenuti pažnju s nezakonite privatizacije i ugovora s dijalize Svetog Duha u mandatu dok je on bio predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a. Zanimljivo je da me sada napada, a donedavno me je zvao u svoju kvazistranku, o čemu sam sačuvao njegove poruke – kazao nam je nekadašnji HDZ-ov ministar zdravstva Hebrang.

Podsjeća da je tada bez zakona o privatizaciji bolnica privatiziran jedini profitabilni dio bolnice – kronična dijaliza, dok su skupe i neprofitne komplikacije ostavljene bolnici, o čemu je 2004. godine, dodaje, podnesena i kaznena prijava.

Naime, 2003. godine dijaliza Sv. Duha prešla je u vlasništvo privatnog investicijskog fonda, koji je na dijalizi ostvario dobit od 1,6 milijuna kuna. Bivši ravnatelj Sv. Duha tada je objašnjavao da je strateškog partnera vidio kao jedino rješenje jer je bolnica imala velike troškove za održavanje starih aparata, a loša kvaliteta dijalize povećavala je komplikacije pacijenata i troškove njihova liječenja.

Gabrić, međutim, kaže da istragom o dijalizi on nije obuhvaćen, a Hebrangu poručuje da je za lažne invalidnine odgovoran po sistemu “zapovjedne odgovornosti”, kao tada čelni čovjek zdravstva u zemlji.

– Kao što u HDZ-u nije znao da su Sanader i ministri krali, tako nije znao ni za lažne invalide s kojima je surađivao! Nije znao ni da skupina od 30 ljudi iz Sanitetske bojne ima isti lažni invaliditet kao Babić, koji nije uzrokovan metkom ni granatom, već su se posklizavali, stradali u prometnim nesrećama i sl. – nabraja Gabrić dodajući da je Hebrangu “bolje da šuti jer njegovo je vrijeme prošlo”.

Pozivan samo na rasprave

Ako je tako, zašto ga je zvao u stranku?

Ma laže i to! Što vam je, da ga zovem pa da mi stranka propadne?! Zvali smo ga samo na tematske skupove da diskutira o zdravstvu, zdravstvenom turizmu i slično. Pa on brže slaže nego što trepne! – domeće Gabrić.

Komentara 141

Avatar Feniks
Feniks
08:59 01.02.2014.

Gabriceva stranka je vec propala, a tek je osnovana.

KR
krka
08:52 01.02.2014.

ovaj gabrić je uistinu nada za napaćenu zemlju i građane!šic, jao onomeko mu deđe u kliniku; izači će bez gaća i hlača!

BF
brkonja fra brkati
09:11 01.02.2014.

Andrija Hebrang ima i previše svojih grijeha da bi bio relevntan kao izvor za bilo što.Sjetimo se samo afere Shimatzu.Nisu ga uzalud prozvali Pinokio.Uostalom,sam je izjavio da on "nikad ne laže,samo ponekad ne govori istinu".No u ovom je slučaju u u pravu.Nikica Gabrić je prodao dijalizu u bolnici Svet Duh,investitorima iz Izraela i još uvijek je nejasno kako je to tada uopće bilo moguće ?? Inače Gabrić je lobist izraelskog kapitala( kao i njegovi najbliži suradnici u pozadini ,Primorac,Žužul itd.) i jedna od namjera mu je privatizacija hrvatskog zdravstva,koja je sasvim u suprotnosti sa interesima države i naroda.Još jedan kvazi ljevičar neoliberalne provijencije,kao i stranke SDP i HNS. Gabrićev "Treći put",uz dosadašnja dva puta ( HDZ&SDP) je još jedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije