Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NP KOrnati Bivši ravnatelj od Ante Markova traži 100.000 kuna odštete

Nije istina da je uginulo 1500 ovaca na Kornatima

07.04.2009.
u 16:28

Afera zbog masovnog uginuća ovaca na Kornatima u kolovozu 2007. pala je u sjenu kornatske tragedije.

Lažne glasine
Ipak skandal, koji je pratila domaća i svjetska javnost, nije posve zaboravljen, barem ga nije zaboravio tadašnji ravnatelj NP Kornati Branko Kereta, koji je tada bio prozvan da je zbog nemara uginulo 1500 ovaca od žeđi. – Sve se pokušava zataškati, a nanesenu štetu nakon isteka mojeg mandata zaboraviti želi NP, sve kako bi se dodvorio murterskom šerifu Anti Markovu, koji je tada lansirao aferu pronoseći lažne glasine o broju uginulih ovaca i za to kao odgovorne prozvao mene i ustanovu kojoj sam bio na čelu – kaže Kereta.

Smatrajući da je njemu osobno, ustanovi i hrvatskom turizmu nanesena velika šteta javnim istupima predsjednika Saborskog odbora za turizam, Kereta je u prosincu 2007. u svoje ime i u ime Nacionalnog parka Kornati pred Općinskim sudom u Šibeniku tužio Markova, a novi ravnatelj povukao je svoju tužbu. Sud je tada prekinuo obje parnice, a nakon Keretine žalbe u prosincu 2008. donio je rješenje kojim se njegova parnica vraća u postupak.

Namjerno odugovlače
– Prošlo je pet mjeseci i još nije sazvano ročište. Bojim se da se postupak odugovlači – kaže Kereta.

Temelj su za tužbu nalaz veterinarske isnspekcije prema kojem nije uginulo 1500 ovaca, nego pedesetak, i to mjesecima prije suše, zbog čega nije bilo moguće utvrditi uzrok, te činjenica što je odvoz komunalnog otpada s Kornata i opskrba otoka pitkom vodom zakonska obveza Općine Murter, a ne NP-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije