Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nezaposleni otac bolesne djevojčice nakon 11 dana prekinuo štrajk glađu

milinović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
Autori: IČ/VLM, sf
09.12.2009.
u 15:44

Kako doznajemo, danas je razgovarao s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem. Razgovor je očito urodio plodom jer je Kardaš odlučio prekinuti štrajk glađu i vratiti se kući svojoj obitelji.

Franjo Kardaš (42), nezaposleni otac bolesne osmogodišnje Monike iz Petrinje, prekinuo je štrajk glađu koji je započeo prije 11 dana pred zgradom Ustavnog suda u Zagrebu.

Kako doznajemo, danas je razgovarao s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem. Razgovor je očito urodio plodom jer je Kardaš odlučio prekinuti štrajk glađu i vratiti se kući svojoj obitelji.

Podsjetimo, Franjo je prosvjedovao jer je tražio status roditelja njegovatelja, no mjerodavni mu molbu nisu uslišili. Smatrao je da na to ima pravo budući da je njegova kći invalid i zbog dijabetesa koristi medicinska pomagala.

Prvu je molbu Ministarstvu zdravstva poslao prije dvije godine, kada se njegova kći Monika razboljela od dijabetesa, celijakije (alergija na proizvode s glutenom) i kronične upale gušterače.

- Odbili su nas jer po zakonu status roditelja njegovatelja mogu dobiti samo oni s djecom u invalidskim kolicima ili onom koja koriste sondu za hranjenje – objasnio nam je F. Kardaš kada je počeo štrajk glađu.

Ključne riječi

Komentara 10

SA
Santiago
16:34 09.12.2009.

Drago mi je da je ovaj slučaj konačno riješen i da je gospodin dobio ono što zaslužuje.Sve pohvale ministru Milinoviću koji je još jedanput pokazao da vodi brigu o svima i da unapređuje naše zdravstvo.

TL
tvrdi_l
16:45 09.12.2009.

Neka je covjek dobio tu pomoc. Jedini problem je sto drzava ne moze vise pomoci u takvim slucajevima jer drzava nema dovoljno sredstava.A to je zato jer se drzavom katastrofalno gospodari.Da je vise ljubavi i brige prema Hrvatskoj svima bi nam bilo bolje.

PI
Pippo9
18:31 09.12.2009.

Svaka čast Milinoviću što je pomogao u rješavanju ovog slučaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije