Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogi ostali bez struje

U Senju izmjeren udar bure od 135 km/h. Nevrijeme rušilo stabla, terase, oštećeni automobili...

Ilustracija
Foto: PIXSELL/DHMZ
1/5
07.07.2020.
u 08:50

Zbog nevremena najavljena su i kašnjenja autobusnih linija koje prometuju prema Zagrebu, a posebno onih s polazištem iz Dalmacije

Sinoćnje nevrijeme izazvalo je dosta štete diljem zemlje. Kako doznajemo od zagrebačkih vatrogasaca, imali su 40 intervencija vezanih uz nevrijeme. Uglavnom se radilo o uklanjanju polomljenih stabala, od kojih se jedno u Ulici Vjekoslava Heinzela srušilo na dva automobila. U Velikom polju došlo je do oštećenja terase na trećem katu jedne zgrade, a mnogi su stanovnici zbog kvarova prouzročenih nevremenom ostali i bez struje.

– Neki su problemi riješeni, ali još zaprimamo pozive i rješavamo ih redom. Bez struje su ostali stanovnici u Kumerovoj i Ulici Antuna Vugrina u Ivanji Rijeci, ali to je već riješeno. U tijeku je sanacija kvara u dvije ulice u Vrapču – doznajemo iz HEP-a.

Bez struje je, kako doznajemo od stanovnika, ostao i dio Trešnjevke.

Zbog nevremena su najavljena i kašnjenja autobusnih linija koje prometuju za Zagreb, a posebno onih s polazištem iz Dalmacije. Naime, za danas je na Jadranu izdan žuti i narančasti meteoalarm, dok je za Velebitski kanal izdan i crveni meteoalarm. U Senju su izmjereni naleti vjetra i do 153 km/h, izvijestila je stranica HR Vrijeme. Lokalni mediji javljaju da vatrogasci širom Dalmacije od ranog jutra imaju pune ruke posla zbog porušenih stabala, a zbog udara bure za promet je zatvoren dio autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

>> VIDEO Šibenik: Olujni udari bure porušili terase kafića, građevinske ograde...

 

Izražena hladna fronta praćena jakim olujnim udarima bure zahvatila je noćas i istarski poluotok te je donijela izražen pad temperature ali nije na sreću donijela većih materijalnih šteta, doznaje se u utorak ujutro u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. 

U samome središtu grada, na pulskim Giardinima bura je srušila ogromno stablo na cestu, tako da je jutros promet regulirala policija, a dežurne službe su bile na terenu i uklanjale stablo.

Osim toga bura je u Puli srušila još nekoliko stabala, stabla su pala i na cestama Bale-Pula te Poreč-Višnjan dok su pulski vatrogasci jutros interveirali nakon što se na Valdebeku srušio telefonski stup. U Umagu kao i u Puli letjeli su suncobrani ugostiteljskih objekata, no prema prvim saznanjima nije počinjena veća materijalnih šteta.

Ključne riječi

Komentara 4

AU
austrougarskigeneral
09:34 07.07.2020.

135 kmh kao da je zima uhh

Avatar EtTore
EtTore
15:00 07.07.2020.

Di su turisti?

ZD
ZDRU
12:14 07.07.2020.

Odlučite se: ili je 135 ili 153km/h

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije