Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Hladna fronta stigla je u Hrvatsku: Upaljen narančasti alarm zbog jakih udara vjetra

Nevrijeme s jakim vjetrom i tučom pogodilo Zagreb i okolicu
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
06.07.2020.
u 22:55

Meteoalarm je za sutra izdao narančasto upozorenje za većinu Hrvatske zbog udara vjetra koji će i u unutrašnjosti Hrvatske biti do 100 kilometara na sat

Hladna fronta stigla je u Hrvatsku. Na području Zagreba počeo je puhati snažan vjetar.

Nevrijeme će prvo zahvatiti sjeverozapad Hrvatske, a potom će se proširiti i na Gorski kotar te Istru i Primorje.

Meteoalarm je za sutra izdao narančasto upozorenje za većinu Hrvatske zbog udara vjetra koji će i u unutrašnjosti Hrvatske biti do 100 kilometara na sat. U Velebitskom kanalu očekuju se pak udari bure do 160 kilometara na sat.

Vrijeme će biti sutra vjetrovito, osobito u prvom dijelu dana. U noći i ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, lokalno može biti obilnije oborine, posebno uz granicu sa Slovenijom, prognozira DHMZ. Već prijepodne kiša će prestati, a zatim će se i razvedravati.

U Dalmaciji pretežno sunčano, prijepodne uz prolazno umjerenu naoblaku i malu mogućnost za kraći pljusak na sjevernom dijelu. Jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar već će tijekom jutra u središnjim i istočnim predjelima malo oslabjeti. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 22 °C. Danju u unutrašnjosti osjetno hladnije s temperaturom uglavnom između 19 i 24, a na Jadranu od 25 do 30 °C.

Komentara 3

Avatar black_cat
black_cat
08:15 07.07.2020.

ok, malo jučer agresivnije zapuhao vjetar, 50 km/h. Nije tornado, nije uragan. Ne sraćkajte sa apokaliptičnim alarmima najave "ružnijeg"vremena.

AD
adminka
03:34 07.07.2020.

mirno, kišica pomalo rominja, a meteorolozima dosadno, pa upalili alarm i plaše ljude katastrofom--pitam se skinu li im s plaće kad naprave krive prognoze?

TR
Tr9baska
23:51 06.07.2020.

Hladna fronta je tek stigla sa HDZ kao sto kaze grupa Budozer.Totalitarizam i hladna fronta se obozavaju na Balkanu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije