Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRUTNI TERORISTI

Nevjerojatna brutalnost: Islamska država emitirala video na kojemu su turski vojnici živi spaljeni!

ISIL fighter holds a flag and a weapon on a street in Mosul A fighter of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.12.2016.
u 09:15

Snimka prikazuje dva muškarca u uniformama, zatvorena u kavezu, odakle ih izvlače te vežu i žive spaljuju

Islamska država u Siriji emitirala je u četvrtak videosnimku koja prikazuje dva muškarca, koje predstavlja kao turske vojnike, koji su živi spaljeni, u vrijeme kad se turske snage bore protiv IS-a uz cijenu teških gubitaka.

Snimka prikazuje dva muškarca u uniformama, zatvorena u kavezu, odakle ih izvlače te vežu i žive spaljuju.

U 19-minutnoj snimci krvnik koji uglavnom govori turski jezik napada turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kojemu predbacuje da je otvorio tursku zračnu bazu Incirlik međunarodnoj koaliciji protiv džihadista koju predvodi SAD, te poziva na "sijanje razaranja" u Turskoj.

Do objave videosnimke dolazi dok Turska, u kojoj je ISIL ove godine izvršio više napada, pokušava osvojiti Al-Bab, uporište džihadista na sjeveru Sirije.

U srijedu je ondje ubijeno 16 turskih vojnika, što je najviša brojka koju je zabilježila Ankara u jednom danu otkad je krajem kolovoza krenula njezina vojna intervencija na sjeveru Sirije.

>> Dvanaestogodišnji dječak planirao je bombaške napade na božićni sajam

>> SAD povećao nagradu - sada nude 25 milijuna dolara za informacije o čelniku Islamske države

Komentara 9

GV
golub Vaso
10:23 23.12.2016.

Turke ne treba žaliti, to su stari sponzori ISILA

Avatar lvan12
lvan12
10:12 23.12.2016.

Jučer i prekjučer je Turska izgubila preko 70 vojnika u propalnoj ofenzivi na al-Bab, uz nepoznati broj "FSA" iz raznih terorističkih skupina... Za usporedbu, SAA vojska je u zadnjoj ofenzivi na cijeli istočni Allep (studeni-prosinac) izgubila 99 vojnika. ISIL ima ogromnu podršku lokalnog stanovništva jer, jer tamo žive arapi i ne žele nikakve turke ili kurde u svojoj blizini, jedne i druge smatraju agresorima. Jedina legitimna vojska koju će lokalni podržati je SAA.

ML
mladostludost
13:17 23.12.2016.

Da li su to napravili'' umjereni oporbenjaci'' ili ''pobunjenici'', ili glavosječe, silovatelji ,ubice ........ i tko su im ''sponzori''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije