Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna sjednica

Nevjerica zbog službenog imena čiovskog mosta: Treba ga hitno preimenovati!

Čiovski most
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.05.2018.
u 11:40

Tonči Barada (HSU) izjavio je kako u službenim izjavama stoji da se postojeći most izgrađen 1964. godine zove Most JNA.

Na posljednjoj sjednici trogirskog Gradskog vijeća potvrđeno je kako će nakon postavljanja posljednjeg čeličnog rasponskog segmenta na novom čiovskome mostu prva vozila njime proći za nešto više od mjesec dana. To je svakako dobra vijest za žitelje tog grada, no mnoge će u nevjerici ostaviti ime spomenutog mosta koje je izazvalo i burne rasprave na sjednici vijeća.

Kada je Tonči Barada (HSU) izjavio kako u službenim izjavama stoji da se postojeći most izgrađen 1964. godine zove Most JNA uslijedio je šok i nevjerica, piše Slobodna Dalmacija.

Čiovski most
1/9

Marko Hrsto (HDZ) rekao je da je to neshvatljivo i da Vijeće mora taj naziv hitno ukinuti. Pridružio mu se i Dubravko Škokić (SDP) istaknuvši da ne može vjerovati da se nitko u proteklih dvadeset osam godina samostalne hrvatske države toga nije sjetio. 

HDZ- ovac Ivica Baturina, ujedno i predsjednik trogirske Hvidre, podsjetio je na inicijativu od prije dvije godine da se novi most nazove Most hrvatskih branitelja, a postoji i inicijativa da se nazove imenom Vinka Coce.

U svakom slučaju preimenovanje mosta moglo bi izazvati brojne rasprave u javnosti.

 

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:50 23.05.2018.

lustracija je jedino riješenje!

SI
sikic.ive
12:07 23.05.2018.

Vinko Coce. Prava stvar na pravom mistu triba nositi pravo ime.

FA
Fašira
13:15 23.05.2018.

Ovo je novi most koji se još gradi i nema nikakve veze sa starim mostom iz 64-te. Političari i novinari su zadnje smeće ovog društva gori su i od kriminalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije