Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužuje ih za napad na izraelski brod

Netanyahu zaprijetio: Iran je najveći neprijatelj Izraela i udarit ćemo po njemu

Benjamin Netanyahu
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL
1/4
01.03.2021.
u 09:48

Teheran nije komentirao incident niti odgovorio na ranije izraelske optužbe da bi mogao biti umiješan

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu optužio je u ponedjeljak Iran da stoji iza prošlotjedne eksplozije na izraelskom brodu u Omanskom zaljevu i obećao odgovor protiv iranskih interesa "po čitavoj regiji". "To je doista bila iranska operacija. To je jasno", rekao je Netanyahu za Kan radio.

Upitan hoće li Izrael odgovoriti, ponovio je ranije izjave o odlučnosti da spriječi Iran da razvije nuklearno oružje i dodao: "Što se tiče mojeg odgovora, poznajete moju politiku. Iran je najveći neprijatelj Izraela i odlučan sam zaustaviti ga i udarit ćemo po njemu po čitavoj regiji".

Teheran nije komentirao incident niti odgovorio na ranije izraelske optužbe da bi mogao biti umiješan.

Izraelski brod MV Helios Ray je bio na ruti između saudijskog  Dammama i Singapura, a do eksplozije je došlo uz obale sultanata Oman, objavila je kompanija Dryad Global zadužena za pomorsku sigurnost. Omanski zaljev nalazi se između Irana i Omana, na izlazu iz strateškog Ormuškog tjesnaca kojim prolazi dobar dio svjetske nafte i u kojem djeluje koalicija pod vodstvom SAD-a.

Netanyahu je trenutno u kampanji za izbore 23. ožujka. Radio je emitirao intervju nakon noćašnjih napada koji se pripisuju Izraelu a izvedeni su protiv proiranskih elemenata u susjednoj Siriji. Budući da je intervju snimljen ranije, ti napadi nisu mogli biti prokomentirani.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:49 01.03.2021.

Što je izraelski brod radio u Omanskom zalivu ispred obala Irana??? Nekoliko tisuća nautičkih milja od Izraela??? Što???

Avatar Belski
Belski
20:50 01.03.2021.

Bliski istok kot ... bliski istok. Ništar novo.

SO
Sotona
11:56 01.03.2021.

Netanyahu zaprijetio: Nakon Što su naši prijatelji Amerika + Nato rasturili Afgane i te suoer borce Afgane dalje pobjeđuju; a zna se objesili neprijatelja Sadama rasturili Islamsku državu , teroriste poslali Putinu u Siriju ..Naravno ubili natakli na kolac Gadfijadfija i u mišiju rupu se sakrio Sirijski poglavica Assad; A sad nam je Iran je najveći neprijatelj Izraela i udarit ćemo po njemu, vidimo da je Amerika spremna da nam pomogne . Isprepadali su onu kukavicu Putina i Kineze sa sankcijama . Sada je dugo očekivano slanje i Irana u kameno doba na redu ... jedino što je šteta da se sve to mora da radi Amerika -nato ali savjet se ne smije odviknuti i reći sve je u redu Korona je na izmaku i opet ćemo normalno živjeti kao ljudi kao kod onoga kretena Trampa koji žali druge države i narode bez atomskog naoružanja .a to nije normalno ... Amerika nije dala da prodamo našu avijaciju Hrvatima jer zna se da je trebamo mi , ali nas neposlušni Tramp zahebao nije htio da pobijedimo dok ide bez po muke nemaju saveznike ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije