Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDON

Ruski biznismen i suradnik preminulog tajkuna Berezovskog pronađen mrtav u stanu

Foto: Press Association/PIXSELL
13.03.2018.
u 19:17

Protuteroristička policija vodi istragu "zbog veza koje je taj čovjek imao", dodaje se u priopćenju.

Britanska protuteroristička policija istražuje u utorak neobjašnjivu smrt suradnika preminulog ruskog tajkuna Borisa Berezovskog, ali kaže da se njegova smrt zasad ne povezuje s napadom nervnim agensom na bivšeg dvostrukog ruskog špijuna.

Nikolai Gluškov (68) pronađen je mrtav u ponedjeljak navečer na adresi u Clarence Avenue na jugozapadu Londona.

Nema dokaza da je smrt povezana s trovanjem Sergeja Skripala i njegove kćeri u Salisburyju, priopćila je policija.

Protuteroristička policija vodi istragu "zbog veza koje je taj čovjek imao", dodaje se u priopćenju.

Berezovski je pronađen mrtav u ožujku 2013. sa šalom omotanim oko vrata u kupaonici luksuzne vile u Ascotu, bogatom engleskom gradu blizu kraljičina dvorca Windsor, zapadno od Londona.

Šezdesetsedmogodišnji tajkun bio je jedan od najmoćnijih Rusa nakon pada Sovjetskog Saveza. Zvali su ga "Kremaljskim kumom" prije nego što je 2000. pobjegao u London nakon svađe s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Gluškov je radio za rusku zrakoplovnu kompaniju Aeroflot i za proizvođača automobila LogoVAZ u vlasništvu Berezovskog.

Komentara 38

LI
lipica
20:54 13.03.2018.

Ovi promjeri pokazuju slabost Britanije kao drzave. Ako neko tako lako unosi u zemlji bojne otrove i ubija koga hoce, onda su britanski obacjestajci totalne trube. Najlakse je uprijeti prstom u Ruse. Ali, da li za to imaju dokaze ili je to samo panicno bjezanje od odgovornosti?

TO
Toni70
23:33 13.03.2018.

Dečki su vidjeli da nema šanse i načina kako ih dalje lomiti pa su došli na super ideju a to samo da bi mogli organizirano cijeli Zapad "uvjeriti da se neide u Rusiju na olimpijadu jer kad odu sa zapadaa ljudi tamo onda poslje pričaju dožive drugu pravu istinu o Rusiji a to je štetno pogubno za Ameriku.

SJ
Sve je uzalud
09:40 14.03.2018.

.....................zato su nasi Sberbanku vratili za pregovarački stol u vezi Agrokora...............nije zima..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije