Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sergej Skripal

Ruski agent i njegova kći i dalje u vrlo teškom stanju

Sergej Skripal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.03.2018.
u 14:26

Sergej Skripal (66) i njegova kći Julija (33) pronađeni su u nedjelju, u nesvijesti, na klupi blizu trgovačkog centra u Salisburyju, na jugu Engleske.

Dvostruki tajni agent Sergej Skripal i njegova kći Julija i dalje su u bolnici u vrlo teškom stanju nakon izloženosti otrovnome nervnom agensu, izvijestila je britanska ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd

"Njih oboje koji su bili mete ovog strašnog napada još uvijek su u vrlo teškom stanju", rekla je Rudd, dodavši da Britanija još mora odrediti izvor nervnog agensa.

"Kada su u pitanju ostale opcije morat ćemo pričekati dok ne bude apsolutno jasno kakve bi mogle biti krajnje posljedice i odakle potječe nervni agens", rekla je ministrica tijekom posjeta engleskome gradu Salisburyju u kojemu su Skripal i njegova kći pronađeni u besvjesnom stanju. 

Rudd je pohvalila policiju zbog brze reakcije. 

Sergej Skripal (66) i njegova kći Julija (33) pronađeni su u nedjelju, u nesvijesti, na klupi blizu trgovačkog centra u Salisburyju, na jugu Engleske.

apad je pojačao napetosti između Londona i Moskve.

Po sigurnosnim izvorima koje citira tabloid Sun, samo nekoliko laboratorija na svijetu je u stanju proizvesti sarin ili VX, među kojima onaj ruskih tajnih službi u Jasenovu, blizu Moskve, što baca dodatnu sumnju na Rusiju.

Navode o ruskoj umiješanosti u Skripalovo trovanje Moskva nazvala "propagandom"

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak je nazvao "propagandom" navode o mogućoj umiješanosti Moskve u trovanje bivšega ruskog agenta i njegove kćeri u Velikoj Britaniji. 

"Naši partner sa Zapada optužuju nas za sve zlo koje se dogodi na ovome planetu", rekao je Lavrov na marginama službenog posjeta Adis Abebi. "To je čista propaganda i samo će još više pojačati napetosti", rekao je. 

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson u utorak je upro prstom u Rusiju, videći u trovanju Sergeja Skripala slučaj sličan onome s Aleksandrom Litvinenkom, nekadašnjim agentom ruske tajne službe koji je 2006. umro u Londonu od posljedica trovanja što ga je britanski sudac pripisao Moskvi. 

London je obećao da će odgovoriti "na prikladan način" ako se dokaže koja je država umiješana u trovanje nervnim otrovom Sergeja Skripala i njegove kćeri u engleskom Salisburyju

"Vlada će reagirati ako bude potrebno. Učinit ćemo to pošteno, u prikladnom trenutku i na temelju dokaza", rekla je u četvrtak britanska premijerka Theresa May. 

Nekadašnji špijun i njegova kći otrovani su nervnim otrovom. "I danas su još uvijek bez svijesti i u kritičnom stanju, ali stabilno", rekla je ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd. 

Pogledajte i galeriju: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Sergej Skripal
1/12

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
16:19 09.03.2018.

VX nervni bojni otrov je izmisljen 1952 u Velikoj Britaniji (Tvrtka ICI) a vojni laboratorij koji ih ispituje, se sasvim "slucajno" nalazi punih 6 milja (niti 10 kilometara) daleko od mjesta gdje je isluzeni spijun i njegova kcer pronadjen. "Logican" je zakljucak da je "najvjerojatnije" kriv Putin koji se nalzi samo 2000 kilometara dalje u Moskvi.

NO
nogogaz
13:02 09.03.2018.

Legalno je prisluškivat, lagat, izdat domovinu, krast podatke...ako to radiš za prijatelje SAD. Ako radiš za druge...mogu te legalno ubit. A da rusija ubije rusa koji izdao domovinu....nije to demokratski...engleski 007 može, a drugi jok brate!

Avatar intimus 500
intimus 500
14:56 09.03.2018.

Putlerovi ljudi u akciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije