Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.12.2015. u 17:00

Od “ili mi ili oni” te “mostića i stazica” SDP i HDZ reformirali su stav u “Kud Petrov, tud i mi”

Hrvatskoj se konačno dogodila stvarna politika! Toliko se toga dogodilo proteklih dana u političkoj sapunici kojoj se približio kraj. Kakva drama! Svjedočili smo nevjerojatnim zapletima, intrigama, preokretima i raspletima. Glavni su se akteri razgolitili do kraja i svako malo “tko bi gore, sad je dolje”. Tko bi ne tako davno pomislio da je tako kratak put i da je tako malo potrebno da se hrvatski politički bogovi s Olimpa strmoglave na hrvatsku zemlju. Od “ili mi ili oni”, “ili ja ili Karamarko”, od toga da “nikakvi mostovi, mostići ni stazice” nisu sposobni mijenjati put Hrvatske u tako kratkom vremenu reformirali su svoj politički stav u “kud Petrov, tud i mi”.

Bez partizana i ustaša donedavno je bila nezamisliva naša svakodnevica, a već četrdesetak dana o njima se nikome ne govori. Dvije najveće koalicije, zatočenici prošlosti svojih vodstava poput dviju moćnih i bogatih obitelji Capuleti i Montecchi, uporno su se opirali “nemogućem” političkom braku, premda sa zajedničkih druženja izlaze, kako se i jučer moglo vidjeti, nikad sretniji i zadovoljniji, kakve ih se rijetko može vidjeti nakon zasebnih sastanaka na Iblerovu i Trgu žrtava fašizma. Kako i ne bi kad imaju toliko toga zajedničkog, a ponajviše ih povezuje želja za vlašću. Tko bi neupućen zaključio da su to zakleti protivnici, a sudeći i po postignutom suglasju o bitnome, sada se čini čak i da bi stvarnost mogla demantirati hrvatskog velikana političke misli koji je nadahnuto razmišljajući o utopiji rekao da se “ufa u razum Zorana Milanovića, širinu Tomislava Karamarka i iskustvo Bože Petrova”.

Sve smo bliže trenutku kad će Petrov, najvjerojatnije zadnjeg dana mandata sedmog saziva Hrvatskog sabora, 22. prosinca, kad prvi put Hrvatska ostaje bez parlamenta, izreći sudbonosno: “Kocka je bačena”. Jedno je sigurno, čak i ako se Hrvatska vrati starom bipolarnom političkom sustavu, više ništa neće biti kao što je bilo. Građenje političkih mostova zanimanje je hrvatske budućnosti, a ne sabotiranje.

>> Sastanak Mosta, HDZ-a i SDP-a: 'Složili smo se oko svega, bio je ovo ugodan razgovor'

>> 'Milanović je napravio salto mortale, Karamarko se bar konzultirao unutar stranke'

Komentara 16

DU
Deleted user
17:16 19.12.2015.

Ništa od toga!!!

Avatar juricamesko
juricamesko
17:22 19.12.2015.

Jurasiću po čemu se to brak dviju najvećih koalicija čini bliži.po tome što je slučajni premijer u četvrtak pojeo ono što je u utorak i srijedu sam zakuhao.po tome što su expresno vratili Alexa Brauna da ga drži na lancu kad su vidjeli da gube vlast.ništa ovdje nije bliže,daj Bože da se varam jer je Milanović opet u pregovore ušao sa figom u džepu i s namjerom da dobije na vremenu i da ih opet izigra.kako su u Mostu naivni i vjeruju najvećem neprijatelju koji je samo stavio masku na lice a sve čini da ih rasturi i razbije.no to je njihovo pravo i njima će se razbiti o glavu.

77
777CRO
18:14 19.12.2015.

Brak između SDP cetnickokomunistucku organizacije kojoj smeta sve hrvatsko i HDZ stranke hrvatskog naroda kojoj je Hrvatska svetinja ... Kako Božo i koga ti zastupaš ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije