Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer

'Negostoljubljivost će 18.11. u Vukovaru biti jasna i vidljiva'

vukovar
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
15.11.2013.
u 12:24

Pripadnici stožera bit će jasno obilježeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu želite pripadati, tvrde u Stožeru

Tri dana prije održavanja kolone sjećanja, koja je i ove godine središnja manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, proglasom se oglasio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. U proglasu se navodi da će se u koloni okupiti svi koji se iskreno i s poštovanjem dolaze pokloniti vukovarskim i hrvatskim žrtvama ali i oni koji će biti tu i koji pripadaju „nevukovarskoj Hrvatskoj“. Iz Stožera navode da će biti razlika između njih kao i da će biti negostoljubivi prema njima.

- Toga dana, dostojanstveni i ponosni, u molitvi, dođimo s nacionalnim obilježjima, podignimo visoko svoje trobojnice, zastave svojih postrojbi i udruga iz Domovinskog rata. Ponesimo zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazimo.Razvijmo transparente koji će isticati veličinu žrtve Vukovara i koji će na
primjeren način istaknuti smisao Kolone sjećanja. Budimo veliki, u zajedništvu, na taj tužni ali ponosni i sudbonosni dan, stoji u proglasu.

Pozivaju i sve koji toga dana dođu u Vukovar da po svojoj savjesti odluče uz koga će koračati, pored koga moliti i u kojem će se trenutku uključiti u kolonu.

- Svakome koji je uz „vukovarsku“ Hrvatsku biti će vidljivo kako i kada će se izraziti negostoljubivost onima koji obezvrijeđuju žrtvu Vukovara. Pripadnici stožera će biti jasno obilježeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu želite pripadati. Sve će biti dostojanstveno i u tišini, kako i zaslužuju oni pred kojima smo kleknuli i kojima taj dan idemo, a dovoljno jasno i snažno, kao oluja. Nećemo nikome zviždati taj dan, niti neprimjereno dovikivati, jer idemo poginuloj braći, ali će naša negostoljubivost i razlika između  dvije Hrvatske biti gromoglasna i tišinom. Negostoljubivost, – biti će jasna i vidljiva, poručili su iz Stožera.

>> Stožer: Ni Srbi nisu za ćirilicu u Vukovaru

Komentara 14

Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
13:40 15.11.2013.

I treba se uvijek razlikovat između onih koji vole hrvatsku i onih koji nevole,kao naša vlada ,ministri i udbaši i njihovi potomci

DU
Deleted user
13:33 15.11.2013.

Zbog nasilnog uvođenja čirilice u Vukovar vladajući SKH se treba dočekati zvižducima, trulim paradajzom i pokvarenim jajima i nikako nesmiju biti na čelu kolone

Avatar Finanz
Finanz
15:21 15.11.2013.

Podrzavam ovaj nacin negostoljubivosti.Svaki drugi oblik negostoljubivosti bio bi neprimjeren na taj dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije