Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fina upozorava

Ne otvarajte ih! Kruže lažne poruke o dugovanjima

internet kupovina
Foto: Thinkstock
1/2
15.03.2018.
u 09:04

– Pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju i ne postupaju prema njima – navode iz Fine.

Financijska agencija (FINA) na službenoj internetskoj stranici objavila je upozorenje o pojavljivanju lažne elektroničke poruke pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806", u kojoj se tvrdi da je agencijska.

U lažnoj poruci navedeno je sljedeće:

"Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem..."

– Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već je riječ o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju i ne postupaju prema njima – navode iz Fine te dodaju:

– Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespondencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internetske domene fina.hr.

Komentara 4

Avatar anlaser
anlaser
09:23 15.03.2018.

Nemaju zimske jakne pa se griju po birtijama.

RI
rightside
09:17 15.03.2018.

kruze lazne poruke?? a sta "drzavni aparat" radi? seta po jutarnjem suncu i ispijaju kave dok usput rade na "vaznom slucaju pracenja osoba")))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije