Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Nakić u Vinkovcima i Vukovaru

"Ne mogu županije vraćati dugove bolnica, nužna je reforma"

Dario Nakić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
14.07.2016.
u 17:15

Osvrnuo se i na problem zadržavanja mladih liječnika u našoj zemlji

Iako je nedavno obnovljena i uređena, prazna zjapi Oftamologija u vinkovačkoj bolnici jer u njoj nema opreme. Nadalje, na Radiologiji već dvije godine "čami" uređaj koji ne radi. Zateklo je to sve ministra zdravlja Daria Nakića koji je u četvrtak obišao bolnice u Vinkovcima i Vukovaru.

"Rukovođenje bolnicom u Vinkovcima u ranijem mandatu bilo je, da ne budem pregrub, dosta loše i tražimo načine kako odmah ukoniti nedostatke", rekao je Nakić.

Ministar je poručio i kako anacije bolnicas nisu bile uspješne. "Ne mogu županije vraćati dugove bolnica, to bi bilo prebacivanje odgovornosti, nužna je reforma", kazao je.

Osvrnuo se i na problem zadržavanja mladih liječnika u našoj zemlji, a naveo je kako će broj upisnih kvota na medicinskim fakultetima biti povećan za 40 do 50 studenata.

"Od 480 diplomiranih liječnika, lani je njih 450 nastavilo raditi u Hrvatskoj", kazao je ministar. Najavio je i kako će vukovarska bolnica do jeseni dobiti CT uređaj vrijedan četiri milijuna kuna.

>> Udruge: Nakićeva odluka o C1 uputnici izazvala kaos u sustavu

Ključne riječi

Komentara 5

ST
Stijena001
18:45 14.07.2016.

Gdje je tih 450 lijecnika nastavilo radit u hrvatskoj??....zasto dom zdravlja u mom gradu vec 7 mj. nema lijecnika obiteljske medicine nakon odlaska lijecnice u mirovinu nego zamjene po 2-3h. dnevno... price za malu djecu

AN
ANM
08:40 15.07.2016.

Možda je dobar liječnik, pa neka se drži toga posla, a ostavi organizaciju i vodjenje nekom ko zna !

SI
Sittingbull
11:01 15.07.2016.

Jrdine reforme koje si ti pokrenuo su bile udar po džepovima građana i smanjivanje prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije