Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUTI PRSLUCI

Nastavlja se prosvjed protiv poskupljenja goriva

Foto: Čitatelj
1/5
18.11.2018.
u 22:09

Doduše u dosta manjem broju

Manje brojni prosvjednici pokreta "žutih prsluka" ponovno su u nedjelju usporavali automobilski promet na brojnim prometnicama u Francuskoj prosvjedujući protiv povišenja poreza na gorivo. Novinari agencije France presse su u nekoliko regija primijetili blokade i rampe na prometnicama.

Na oko 150 mjesta prosvjednici su pozivali na nastavak pokreta, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

U subotu je na 2034 mjesta okupljanja bilo blizu 290.000 osoba. 

Jedan prosvjednik je teško ranjen u nedjelju blizu mjesta Saint-Quentin kada je jedan vozač srušio rampu "žutih prsluka" na kružnom toku, doznaje se od sukladnih izvora. 

Tijekom poslijepodneva snage reda su suzavcem rastjerale tisuću "žutih prsluka" koji su postavili rampu južno od Caena, u Normandiji.

Među prosvjednicima je mnogo mladih ljudi. Emilie, 27-godišnja sudionica je rekla da je došlo "puno mladih jer više ne izlaze. Rade kao ludi. To nije život, već preživljavanje" istaknula je.

"Država mora shvatiti da se treba staviti u naš položaj i pokušati ga razumjeti", rekao je Damien (22), vozač i dostavljač.

Na incijativu "žutih prsluka" članovi civilnog društva su se mobilizirali protiv povišenja cijena goriva. Upozorili su na politiku vlade u pogledu poreza i pada kupovne moći.

Cijela zemlja je zahvaćena akcijom "žutih prsluka" što predstavlja uspjeh za taj pokret društvenih mreža, organiziran izvan političkih stranaka i sindikata.

Ključne riječi

Komentara 7

MO
morejeslano
10:44 19.11.2018.

To nisu prosvjedi samo protiv poskupljenja goriva nego su prosvjedi protiv Makrona i njegove politike. Na medijima ima stotine filmova gdje masa uzvikuje "Dole Makron" samo naravno nasi globalistički mediji to ne spominju. Prema zadnjim sluzbenim anketama Makrona podržava samoo oko 25 % francuskog stanovništva.

BF
bf2
16:21 19.11.2018.

heh,sirotinja,mi čekamo da cijena bude 15kn,onda možda bude neki fejsbuk prosvjed...kud ćeš van na ovu zimu...

ZI
zimerman
07:06 19.11.2018.

Prvo prosvjede dižu ljevičari ispitanih mozgova koji brane majku zemlju i bore se protiv naftnih kompanija zabranjuju im crpljenje nafte , udaraju poreze naftnim kompanijama . Parole : prljava nafta ,zagađivači, majka zemlja ,borba za prirodu,oporezujte naftne kompanije oni ubijajuaju našu dijecu i truju sve nas, hoćemo čist zrak , Želimo zdrav život itd itd itd. Onda na vlast dodju ljvičari koji zabrane bušotine po Europi po Americi ,po oceanskim neovisnim vodama , a sve to u ime majke zemlje i čuvanja okoline . Zanranjuje se crpljenje nafte iz kamenja skrgica , takozvani fracking.One koje su slučajno ostali i koje još uvijek funkcioniraju ,njih proglase neprijateljima ljudskog bića i toliko ih oporezuju da nafta koju proizvede postane toliko skupa da se nikom ne isplati .Niti se isplati proizvođaču niti kupcu.................. E onda dolazi Saudijska Arabija sa svojim cijenama pošto nemaju konkurencije postavljaju cijene kakve hoće. Sad se vraćamo u krug .....ta ista Saudijska Arabija je platila Europske i Američke ljevicarske političare da se bore za zaštitu majke zemlje. ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije