Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parlament-džamija

Narodnu skupštinu u Egiptu usred sjednice pozvao na molitvu

mamadouh ismail (1)
Foto: Glas naroda
1/3
08.02.2012.
u 16:41

Predsjednik narodne skupštine Saad Al-Katatni upozorio je da se takvo nešto više ne ponavlja jer je to parlament, a ne džamija

Hoće li Egipat uskoro uvesti islamski šerijatski zakon nakon što su islamisti pobijedili na nedavnim parlamentarnim izborima u Egiptu? Naime, prvi put u povijesti Egipta dogodio se presedan. Na sjednici egipatske narodne skupštine na kojoj se raspravljalo o aktualnim političkim događajima u zemlji, a najviše o tragičnom događaju nakon završetka nogometne utakmice u Port Saidu, u jednom trenutku zastupnik Salafita Mamdouh Ismail ustao se i pozvao vjernike na molitvu, iako je u islamu pravilo da na molitvu može pozvati samo imam iz džamije.

Nakon što je završio, predsjednik narodne skupštine Saad Al-Katatni upozorio je da se takvo nešto više ne ponavlja jer je to parlament, a ne džamija te je dodao kako Ismail nije veći musliman od ostalh zastupnika u parlamentu. Nakon žestoke rasprave sjednica je prekinuta jer je za dlaku izbjegnuta tučnjava islamista i liberala.

Stranka Salafita (Al Noor Salafi) okuplja radikalne muslimane, a na parlamentarnim je izborima završila kao druga najjača politička stranka u Egiptu.

Komentara 18

VI
viluk007
17:12 08.02.2012.

nema ni druge najjače, jer najjača je samo jedna

IV
ivicas
17:14 08.02.2012.

sada se vidi da demokracija nije za svakog , mubarak je bio zakon .jos ce oni plakati za njim

TH
thekurcula
16:57 08.02.2012.

Moram opet o jeziku! Novinar kaže: \"....u jednom trenutku zastupnik salafita Mamdouh Ismail ustao se i pozvao...\" Glagol ustati nije tranzitivan pa ne može biti ni povratan! Ustati ne možete nikoga, pa ni sebe, kao što, recimo, ne možete nikoga ni spavati, ni misliti, ili stajati. ja znam da se u zagrebačkom žargonu kaže \"ustati se\" ali zagrebački žargon nije standardni jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije