Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADALA U POTRESU

Napreduju radovi na gradnji nove crkve u Kravarskom: 'Do srpnja će biti pod krovom'

Foto: Sisačka biskupija
1/6
13.04.2022.
u 14:48

Tijekom 2021. godine izrađeni su idejni, glavni i izvedbeni projekt, a krajem prošle godine dobivena je i građevinska dozvolu za gradnju

Jedan od simbola Kravarskog, crkva Uzvišenja Svetog Križa, nakon što je teško stradala u potresu 29. prosinca 2020. godine te zatim i uklonjena, ovih dana ponovo dobiva svoje obrise.

Nova crkva bit će istih dimenzija i oblika te na istom mjestu gdje je bila i stara, a jedina promjena bit će zvonik koji će biti izgrađen prema obliku kakav je bio prije 1945. godine kada je crkva srušena u bombardiranju, ističu u Sisačkoj biskupiji. 
 
Tijekom 2021. godine izrađeni su idejni, glavni i izvedbeni projekt, a krajem prošle godine dobivena je i građevinska dozvolu za gradnju. Da bi se osigurala sigurnost lokacije u zemlju je početkom ove godine položeno 95 armiranih betonskih pilota dubokih nešto više od 10 metara, a zatim je 20. veljače i blagoslovljen kamen temelja te se započelo s nadzemnim radovima.  
 
Kako je izvijestio župnik vlč. Siniša Blatarić radovi teku prema planu. 

- Nakon mjesec i pol dana podignuti su zidovi u visini pjevališta, a predviđeno je da će do srpnja crkva biti pod krovom. Zatim slijedi i uređenje interijera i vanjskog dijela crkve koje će ovisiti o financijskim mogućnostima. Izgradnja crkve financira se darovima brojnih župljana, sredstvima Zagrebačke županije, Ministarstva regionalnog razvoja te Sisačke i Varaždinske biskupije" - rekao je župnik pohvalivši entuzijazam svih vjernika te Ekonomskog vijeća župe i Odbora za gradnju čiji su zajednički napori i ostvarili da se ovako brzo krene s gradnjom.

>> VIDEO Šesteročlana obitelj Šušković od potresa se još nije vratila u svoju kuću: "Zašto sam morao čekati 15 mjeseci od potresa do rušenja?"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije