Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENO 4 OSOBA

Velika policijska akcija pokraj Ploča: Pronađeno i oduzeto 25 kilograma kokaina

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/5
28.01.2021.
u 20:09

Kriminalističko istraživanje krenulo je kada su policijski službenici tijekom lipnja prošle godine kod Ploča pronašli spomenuti kokain

Temeljem početnih saznanja Policijske uprave dubrovačke pokrenuto je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem troje hrvatska državljanina i jednog državljanina Italije.


 
Svi hrvatski državljani, jedan u dobi od 59 godina, 55-godišnjakinja i muškarac u dobi od 44 godine, uhićeni su tijekom jučerašnjeg dana na području Metkovića i Zagreba, dok se 50-godišnji talijanski državljanin nalazi u pritvoru još od lipnja prošle godine, kada je u njegovom vozilu, u pograničnom području grada Ploča, pronađeno gotovo 25 kilograma kokaina.
 

Ovo opsežno kriminalističko istraživanje krenulo je kada su policijski službenici tijekom redovne akcije pojačanog nadzora tijekom lipnja prošle godine u pograničnom području Ploča pronašli spomenuti kokain.

Ova zapljena bila je među najvećim zapljenama kokaina u posljednjih 20 godina u Republici Hrvatskoj. Tragom tog pronalaska krenulo se istraživanje porijekla droge i njegove dalje distribucije. Dodao je kako je u posljednjih deset godina ova Policijska uprava zabilježila preko 5.600 zapljena droga, među kojima se ističe više od 115 velikih zapljena u kojima je pronađeno preko 2 tone marihuane, 70 kilograma heroina, 40 kilograma kokaina i više od 95.000 tableta.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Radi se o zločinačkom udruženju od ukupno četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili. Organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu dalju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji. Radi se o kokainu vrlo visoke čistoće od gotovo 77 posto čija bi vrijednost na uličnom tržištu dosegla iznos od preko 100 milijuna kuna.
 
Tijekom 2020. godine 59-godišnjak je zajedno sa 55-godišnjakinjom, 44-godišnjakom i već spomenutim talijanskim državljaninom, razradio nabavu i distribuciju kokaina cilju stjecanja znatne protupravne imovinske koristi. Kokain, koji se kontejnerima dopremao u Luke Ploče, je 44-godišnjak uzeo na čuvanje, a potom ga po uputama prvoosumnjičenog 59- godišnjaka i drugoosumnjičene 55-godišnjakinje, predavao krajnjim kupcima na različitim lokacijama u Opuzenu i Metkoviću. Jednu od tih pošiljki preuzeo je spomenuti talijanski državljanin kada je zatečen u Pločama.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Protiv svih četvero osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, dok je protiv 59-godišnjaka podnesena i kaznena prijava za kazneno djelo zločinačkog udruženja. Talijanski državljanin trenutno se nalazi u dubrovačkom zatvoru, dok je troje hrvatskih državljana rano jutros sprovedeno pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Komentara 5

SA
sargu123
21:18 28.01.2021.

Kaj će sad jedan "poznati" tv voditelj?

KU
kukumica
22:25 28.01.2021.

Sve ih rasterajte. Truju nam djecu i rasturaju porodice čestitih ljudi.

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
22:24 28.01.2021.

"Zaplijena", sa i??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije