Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOCIJA U KEREMPUHU

'Hrvatska u 30 priča': Zašto strance Hrvatska podsjeća na zmaja i zašto toliko vremena provodimo ispijajući kavu...

Promocija knjige "Hrvatska u 30 priča" autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića
Foto: Nina Đurđević
1/17
05.12.2023.
u 07:58

Knjiga progovara o našem načinu života, posebnostima i manama, razlikama i sličnostima s drugim europskim narodima, a donosi mnoštvo manje poznatih činjenica i zanimljivosti

Jedna od najtraženijih knjiga na nedavno završenom Interliberu doživjela je sinoć i veliku promociju. "Hrvatska u 30 priča" autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića okupila je u kazalištu Kerempuh brojne ugledne goste. Knjiga progovara o našem načinu života, posebnostima i manama, razlikama i sličnostima s drugim europskim narodima...

Donosi i mnoštvo manje poznatih činjenica i zanimljivosti, priličnu dozu humora i nezaobilazne odgovore na pitanja koja stranci najčešće postavljaju kad je Hrvatska u pitanju. Objavila ju je Naklada Ljevak u suradnji s Večernjim listom.

Na promociji knjige koja na potpuno drukčiji način progovara o Hrvatskoj i Hrvatima nazočili su i hrvatski premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Marko Primorac, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i mnogi drugi. 

Knjiga također donosi i trideset originalnih ilustracija globalno poznatog i priznatog hrvatskog ilustratora Vedrana Klemensa, dobitnika Red Dot-a i kreativca čija su rješenja oduševila i moćni Google. Priče su saželi i pretočili u knjigu vrhunski poznavatelji hrvatskog identiteta i suvremenog brenda Hrvatske – sveučilišni profesor i jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za nacionalno brendiranje Božo Skoko, koji je već objavio niz knjiga posvećenih identitetu i imidžu Hrvatske, te diplomat, autor i publicist Zvonimir Frka-Petešić, inače rođeni Parižanin, trenutačno na poziciji voditelja ureda hrvatskog premijera.

GALERIJA Državni vrh na promociji knjige "Hrvatska u 30 priča"

Promocija knjige "Hrvatska u 30 priča" autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića
1/11

Čitatelji u knjizi mogu doznati zašto strance Hrvatska podsjeća na zmaja,  zašto Hrvati toliko vremena provode ispijajući kavu, zbog čega su Šveđani nekada plašili malu djecu Hrvatima, zašto su Hrvati europski rekorderi u doniranju organa, a ipak teško podnose tuđi uspjeh, zašto je Hrvatska bila jedna od prvih kršćanskih zemalja koja je priznala islam kao tradicionalnu religiju, koja je Hrvatica bila muza velikog Pabla Piccassa,  čime su Hrvati oduševili francuskog kralja Luja XIV. i zašto bi američki ribari i vinogradari trebali biti zahvalni Hrvatima.

Uskoro izlazi i proširena i prilagođena engleska verzija Croatia in 30 Stories, koja će, ističu recenzenti, biti najljepši božićni dar za inozemne prijatelje i poslovne partnere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije