Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodoljivo štivo

Zagrebačka promocija nove dječje knjige Tisje Kljaković Braić

Sime Zelic/PIXSELL
29.11.2023.
u 11:14

6. prosinca u Kaptol Boutiqueu Cinema Tisja Kljaković Braić predstavit će svoju prvu dječju knjigu "Pita moja mama imate li jedno jaje?"

Široku likovnu scenu slikarica Tisja Kljaković Braić osvojila je davno bračnim parom ONI, da bi se potom iskazala i kao vrsna autorica pa je zahvaljujući njezinu fellinijevskom opisu Dalmacije u knjizi "U malu je uša đava" taj roman dugo držao poziciju najprodavanijeg u zemlji. Nakon rođenja drugog djeteta, okušala se u onome što je dugo planirala – pisanju dječje knjige i u izdanju kuće Bodoni objavila "Pita moja mama imate li jedno jaje?" čija je zagrebačka promocija 6. prosinca u Kaptol Boutiqueu Cinema.

– Nacrtala sam je i napisala prošle zime za stolon u kužini, ka skužu da ne iden u atelje jer je tamo bilo ladno. Naslov je ona stara kad pošaljete dite u suside po jaje, malo ulja ili šećera… Kod mene u knjizi susidi su životinje (svaka sličnost sa stvarnim ljudima je slučajna), a glavni lik je moja mlađa ćer Nastja. Rekla je moja mater: – A je, a danas svi pišu dičje knjige... I to je istina. Provala sam i ja prije puno godina i sve bacila. Nisam bila u tom duhu, al sad kako sam rodila, ponovno mi je dičji svit posta blizak. Al vidit ćemo jesam li uspila – kazala je autorica o nastanku knjige.

A da jest uspjela, testirano je već na najzahtjevnijoj dječjoj publici koja suosjeća s Nastjom koja se boji rezanja noktiju, a omiljena fraza im je iz zgode kad je policajac Mile Gnu koji je, našavši Nastjin izgubljeni balon, pokazao u njega prstom i rekao: 'Nu'. Priče su simpatične i kratke, čak i poučne, svi likovi su, kao što je rečeno, životinje pa su tu Tapiri koji se boje frizera, depresivna lignja koja pušta crnilo, obitelj čagljeva čiji je tata Joško Čagalj Jole i ljenjivac Linčina koji zbog osobine koja mu ime krasi zaglavi na WC-u, i to cjelodnevno. Sve je popraćeno njezinim prepoznatljivim crtežom i stoga doslovno neodoljivo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije