Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
More progutalo drveće

Na poznatoj plaži otvorila se još jedna golema rupa: Naš planet krvari...

australska plaža
Foto: Facebook
1/4
25.09.2018.
u 09:44

Riječ je o australskoj plaži Inskip Point, na kojoj su 2015. godine u more propali automobil, šatori i prikolica

Posjetitelje poznate plaže u australskom Queenslandu iznenadila je golema rupa u pijesku koja je u ponedjeljak ''progutala'' sedam metara plaže, a mnogi su odmah sa zabrinutošću komentirali kako su razlog tome klimatske promjene.

Riječ je o plaži Inskip Point, na kojoj su 2015. godine u more propali automobil, šatori i prikolica, a još tada se strahovalo kako će omiljena plaža potpuno nestati s lice zemlje.

Organizacija ''Rainbow Beach Helicopters'' objavila je na Facebooku dramatične snimke plaže, a Glen Cruickshank kaže kako je ova rupa veća od one koja je prije tri godine punila naslovnice svjetskih medija.

– Nova rupa progutala je dio plaže i drveća, okruglog je oblika i poprilično je velika i duboka. Otvorila se nekoliko stotina metara dalje od prijašnje. Ukupno su tri rupe na području od oko 400 metara – rekao je.

Peter Davies, predavač na Sveučilištu Sunshine Coast, kaže da je riječ zapravo o klizištu pod vodom. No, ljudima to nije utjeha.

– Naš planet krvari zbog klimatskih promjena. Razina mora raste, požari, tajfuni, potresi, tsunamiji, suša... – samo je jedan od brojnih komentara.

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
10:29 25.09.2018.

Da mi je samo znati kakve veze imaju klimatske promjene sa otvaranje rupa u zemlji? Posebno poput ovog događaju u članku. Da sam na Aljasci ili u Sibiru gdje je jako hladno pa se odjednom zemlja zagrijala pa se u u zemlji otopio led i onda je zemlja propala na tom mjestu onda bi izgovor za zatopljenje imao smisla . Događaji poput ovog iz članka nemaju veze sa klimatskim promjenama, jer to su normalno događaji gdje se špilje nakon nekog vremena uruše. Urušavanje zemlje se događa i zbog potoka pod zemljom gdje se dogodi da zemlja nakon nekog vremena omekani i zato se zemlja uruši.

Avatar nekakav
nekakav
12:01 25.09.2018.

samo vi studirajte ekonomiju, turizam, medijske tehnologije. savršena ste roba za manipuliranje. jer pojma nemate o realnosti, prirodnim procesima. kod nas u krš svako malo se otvori neka rupa. pa nije 'klimatska promjena'. ovaj otok.. što reći? većina tih otoka je vulkanskog porijekla, ili pak vapnenačke strukture, nastale od koralja i sličnih hvatača kalcija iz vode, kojeg talože, tj. ugrađuju u svoj skele, ljušture, pa se to taloži na dnu i tako raste otok. sve te strukture nisu vječne, nego se s vremenom raspadaju ili urušavaju pod svojom težinom, posebno vulkanski otoci. ne podiže se razina oceana, nego otok zbilja tone, jer mu temelji popuštaju! žalosno da je ovo vijest i odmah povezana za tzv. klimatskim promjenama. promjene nikad nisu ni prestale. traju otkad smo sišli s drva i počeli uspravno hodati, ili nakon što nam je eva ponudila jabuku, kako kome paše. još je žalosnije da ima ljudi koji misle da sve treba ostati kako je, a svi dokazi koje imamo upućuju na činjenicu da zadnjih 1000 godina je klimatski fenomen, skoro bez značajnijih promjena, osim one malog ledenog doma u 17. stoljeću, sve je bilo dosta dobro. kad su gradili sfinge, tamo je kiša bila redovita pojava. danas nije. ni pred 3000 godina nije bilo više tako kišno. čovjek, nafta, ugljen? ne. priroda, ciklusi.

Avatar mofo
mofo
12:11 25.09.2018.

Pa ovakvo baljezganje baš ide na ruku skepticima o "klimatskim promjenama"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije