Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORBITER 3

VIDEO Vojska dronom snimila posljedice požara kod Šibenika, pogledajte kako izgleda

Foto: Youtube/MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske
1/2
31.07.2019.
u 23:18

Sustav je angažiran temeljem odluke Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama te koordinacije i ishođenja potrebne dozvole za polijetanje od strane Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Tijekom gašenja požara kod Šibenika bio je angažiran i besposadni zrakoplovni sustav 'Orbiter 3', a pritom je i snimljen video oporaženog područja s besposadnom letjelicom prikazivan u Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama, na temelju čega su zapovjednici donosili daljnje odluke angažiranja i planiranja snaga na terenu.

Naime, riječ je o najvećem ovogodišnjem požaru u čije je gašenje prvog dana bilo uključeno sedam protupožarnih aviona te 50 pripadnika kopnenih snaga (koje su narednog dana, 28. srpnja, zamijenila 52 pripadnika) iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH.

Sustav je angažiran temeljem odluke Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama te koordinacije i ishođenja potrebne dozvole za polijetanje od strane Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Nakon što je požar lokaliziran, besposadnom letjelicom provedeno je izviđanje područja gdje su uočeni tzv. 'hot spotovi', odnosno kritična područja koja bi neadekvatnom sanacijom i nadzorom mogla dovesti do ponovnog izbijanja požara.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
00:25 01.08.2019.

Ovakav ekocid i steta na sumama,nasim plucima nece se nadoknaditi desetljecima.Da ne govorimo o steti na privatnom vlasnistvu i prozivljenom strahu.Sada se ova zlocinka smije pa place, glumeci budalu.Sve se radi, da se je proglasi neuracunjljivom.Zivila postena vlast i neuracunjljivi psihijatri.

DU
Deleted user
06:40 01.08.2019.

teško je za povjerovat da bi tolik požar izazvala jedna osoba. Pa to čak je čak daleko od naseljenih mjesta, znači nikako nije mogla biti pješak? Pa zar osoba koja se lijčila od piromanije ima vozačku dozvolu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije