Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podaci turističke zajednice kvarnera

Na Kvarneru za Uskrs otvoreno oko 70 hotela: Najviše u Opatiji koja je prigodno i uređena

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
02.04.2021.
u 11:08

Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, Opatija će biti prigodno uređena i ukrašena

Tijekom uskrsnih blagdana na Kvarneru će biti otvoreno 70-ak hotela, od čega najviše, njih 29, na opatijskoj rivijeri, podatci su Turističke zajednice Kvarnera.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov navodi da će na riječkom području biti otvoreno sedam hotela, na crikveničko-vinodolskoj rivijeri šest, na otoku Krku 11, a osam hotela na otocima cresko-lošinjskog arhipelaga. Tri hotela bit će otvorena na otoku Rabu, a sedam na području Gorskog kotara.

Po njenim riječima, već sada dosta hotelskih objekata na Kvarneru ima nacionalnu oznaku sigurnosti Safe Stay in Croatia i gotovo 2000 kvarnerskih objekata raznih kategorija je već dio tog nacionalnog sustava.

Nacionalna oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se poslovnim subjektima u turizmu i ostalima koji su dio lanca putovanja, a jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Iz Turističke zajednice Grada Opatije najavili su kako će tijekom uskrsnih blagdana u tom gradu biti otvorena 22 hotela, koji imaju nacionalnu oznaku Safe Stay in Croatia.

Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, Opatija će biti prigodno uređena i ukrašena, a turistički djelatnici pozivaju sve da provedu vrijeme šetnjama uz more, kao i ponudu opatijskih hotelijera i ugostitelja te u Spa&Wellness centrima.

Opatija je ukrašena uskrsnim pisanicama, čestitkama na više jezika u parkovima i uz šetalište Lungomare, a ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer" postavljena je najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i drugih prirodnih materijala.

Pitali smo građane: Znate li kako se pravilno maske bacaju u smeće nakon upotrebe?

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vita
17:56 02.04.2021.

Prigodno, na slici konobar bez maske... tako je jedan konobar u Austriji u Ischgl zarazio pola europe. Srećom, pa je barem Njemačka i druge zapadne zemlje počele biti odgovorne, pa neće puštati turiste uopće da krenu prema Hrvatskoj, jer koliko su ovi naši pametni sigurno će opet reći dragi turisti samo dođite, mi smo sigurni. Moš mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije