Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSPJEŠNO KRIJUMČARENJE

Na Bajakovu "pao" Bugarin sa 120 kilograma hašiša

bajakovo
Foto: Davor Javorović/Pixsell
27.03.2019.
u 15:27

Prošle godine zaplijenjeno je oko 50 kilograma hašiša i više od dvije tone marihuane od čega je 500 kilograma uhvaćeno na području PU vukovarsko-srijemske.

Zajedničkim postupanjem policije i carine na MCGP Bajakovo u osobnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji bugarski državljanin, u utorak je pronađeno 120 kilograma droge „hašiš“ i kilogram „hašiš ulja“.

Kako navode iz policije droga je bila spakirana u 268 paketa. Pojašnjavaju i kako su drogu pronašli nakon izvršenog pregleda vozila kada su uočili preinake na podvozju vozila te je odmah zatražen i nalog za pretragu vozila.

- Vozač vozila, 48-godišnji bugarski državljanin, je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jednicu policije, dok je kazena prijava proslijeđena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Zaplijenjena opojna sredstva su oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić - navode iz PU Vukovarsko-srijemske.

Dodaju i kako je na području Republike Hrvatske u 2018. godini zaplijenjeno oko 50 kilograma „hašiša“ i više od dvije tone „marihuana“, od čega je oko 500 kilograma zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na MCGP Bajakovo zadnja velika zaplijena opojne droge tipa „hašiš“ je iz 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kilograma dok se u narednim godinama radilo o zaplijenama manjih količina od jednog do dva kilograma, stoji u priopćenju policije.

Nesreća u Poljskoj - kamion se zabio u vozilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije