Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na Bajakovu 'palo' 5 kilograma heroina

14.05.2009.
u 15:20

VINKOVCI – Carinicima na graničnom prijelazu Bajakovo u četvrtak je oko 3 sata bio sumnjiv 23-godišnji češki državljanin koji je iz Srbije u Hrvatsku ušao VW golfom čeških nacionalnih oznaka jer je na pitanje ima li što za carinjenje pokazao nervozu, što nije promaklo iskusnom oku carinika pa je automobil pretražen i u njemu pronađeno skrivenih 5 kilograma i 136 grama heroina.

– Prilikom pregleda vozila djelatnici policije i carine zamijetili su preinake na desnoj strani vozila kod zadnjeg kotača, a endoskopom je uočen jedan paket oblijepljen samo ljepljivom trakom, pa je od istražnog suca zatražen nalog za pretragu vozila. U posebno izrađenom prostoru u desnom pragu pronađeno je 10 paketa heroina.

Zasad još nismo potpuno sigurni, ali češki državljanin je krenuo negdje iz južne Srbije ili Kosova, a droga je bila namijenjena zapadnoeuropskom narkotržištu – rekao je Goran Lovrić, načelnik Odjela za narkotike PU vukovarsko-srijemske, i dodao da je ovo najveća ovogodišnja zapljena heroina na Bajakovu.

Vrijednost heroina je oko 1,8 milijuna kuna, a Čeh je uhićen i popodne, nakon kriminalističke obrade, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije