Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ŠVICARSKOG REFERENDUMA

Mustafa Cerić: Europa je u dubokoj moralnoj krizi

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić
Foto: PATRIK MACEK
1/2
02.12.2009.
u 10:16

Mi, autohtoni muslimani u Europi, Bošnjaci i Albanci, u isto vrijeme na Kurban-bajram primili smo vijest o tome da smo izvan slobodnoga viznog režima u EU te da su Švicarci na referendumu glasovali protiv munare, kazao je Cerić.

"Švicarska je baš na Kurban-bajram odlučila na muslimanima demonstrirati svoju moć, odnosno nemoć u poštovanju ljudskih prava kao temeljne pretpostavke sustava europskih vrijednosti", riječi su kojima je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić komentirao rezultat švicarskog referenduma o zabrani izgradnje munara.

Cerić je u izjavi koju prenosi Mina naglasio kako nije opterećen teorijom zavjere, ali smatra zanimljivim "da smo mi autohtoni muslimani u Europi, Bošnjaci i Albanci, u isto vrijeme na Kurban-bajram primili vijest o tome da smo izvan slobodnoga viznog režima u Europskoj uniji te da su Švicarci na referendumu glasovali protiv munare".

"Pitanje munare u Švicarskoj je važno, ali je za njih važnije da im se osigura pravo na život u Europi i pravo na slobodu od straha za budućnost njihove djece. Nažalost, obje poruke, ova iz Bruxellesa da smo manje vrijedni od naših susjeda Srba, Crnogoraca, Makedonaca i Hrvata, i ova iz Švicarske da su naši vjerski i kulturni simboli nepoželjni, nisu ohrabrujuće i ne govore o Europi u kojoj su svi ljudi i svi narodi jednakopravni i jednako vrijedni poštovanja. Očito, Europa je ne samo u ekonomskoj već i u velikoj moralnoj krizi", izjavio je Cerić.

Komentara 304

OB
-obrisani-
00:39 03.12.2009.

tu i tamo se nađe koji

OB
-obrisani-
00:40 03.12.2009.

PJ, ,do kada si sinoć bila sa Jovicom?

OB
-obrisani-
10:56 02.12.2009.

e moj mus6tafa ti si u krizi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije