Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen poduzetnik

'Izašao je iz pekarnice. Tada ga je napadač udario, a potom i nekoliko puta izbo'

Ubojstvo u Đakovu
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/5
05.10.2017.
u 14:39

Poduzetnika Božu Tolušića (64) zvanog Điđo ubio je Nikola Žeravica (57)

Božo je izlazio iz pekare, kupio je taman burek, kad ga je dočekao Žeravica i udario ga dva, tri puta s leđa. Oborio ga je tako na tlo, a onda je izvukao nekakav odvijač, ne znam točno, pa ga ubo par puta – ispričao nam je Marko Dilber. Njegovog kuma, poduzetnika Božu Tolušića (64) zvanog Điđo ubio je Nikola Žeravica (57), danas u 9.15 sati u Đakovu. Zločin se zbio nasred poprilično prometne ulice Ivana Gorana Kovačića.

Prvi je pred pekarnicu Donna ujutro stigao Tolušić, koji živi dvije ulice dalje.

- Došao je zatim Žeravica i svojim Golfom s prikolicom blokirao je Božin parkirani automobil i tako ga dočekao – opisuje Dilber.

Žeravica je, doznajemo, potom sjeo u svoje vozilo i otišao, ali nije daleko odmaknuo. Okrvavljeni Tolušić ostao je ležati na tlu, priskočili su mu u pomoć brojni očevici, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć.

Ubojstvo u Đakovu
1/20

- Liječnici su pokušali pružiti pomoć ozlijeđenome, koji je ubrzo preminuo. Brzom reakcijom policijskih službenika, nekoliko minuta nakon dojave o događaju, pronađen je 57-godišnjak – izvijestio je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Što je dovelo do krvavog obračuna, policija još ne otkriva i ističe kako se okolnosti tek utvrđuju. Ne navode ni oružje umorstva, no doznajemo kako je najvjerojatnije riječ o odvijaču. Motivi su zločina, pak, po neslužbenim informacijama, "prijašnje poslovne razmirice". Obojica su farmeri pa su se, tvrde Đakovčani, navodno godinama sukobljavali oko zemlje. No, i o jednome i o drugome – nerado govore.

- Svašta bih mogao ispričati, bolje da šutim! - dobacio nam je kratko jedan Đakovčanin koji radi nedaleko od mjesta umorstva.

Intezivnije su razmirice između njih dvojice, navodno, počele u ljeto 2008., kada se na farmi Nikole Žeravice, u predjelu Gajgerova pustara, dogodila strašna tragedija. Otac troje malene djece, Perica Arlović (33) iz Piska, poginuo je pod valjcima u stroju za baliranje dok je pomagao prijatelju Žeravici u poljoprivrednim radovima. U trenutku nesreće Arlović je bio sam u polju, a stroj ga je uvukao i prignječio između valjaka. Upaljeni traktor, u kojemu nije bilo nikoga, pronašao je tek satima kasnije upravo Žeravica. Kad se približio i otvorio balirku, iz nje je ispalo beživotno tijelo. Zbog te tragedije, Žeravica je kasnije završio i u zatvoru.

- Perina je supruga, navodno, bila tada zaposlena kod Tolušića, i priča se kako ju je upravo on nagovorio da tuži Žeravicu i traži, valjda, i odštetu. A u pozadini svega je, opet, navodno 30 hektara zemlje u Pisku, tamo su oni, navodno, susjedi, na toj pustari – pričaju nam u Đakovu. Tolušić je bio poznati lokalni poduzetnik, bavio se svojedobno i prodajom građvinskog materijala.

Ni obitelj žrtve, ni ubojice nisu željeli razgovarati s novinarima. Tolušićeva bivša snaha, inače, sadašnja je supruga Zorana Vinkovića, donedavnog đakovačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDSSB-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je novinarima, koji su ga pitali o najnovijem slučaju ubojstva, rekao kako je policija vrlo brzom operativnom akcijom uhitila osumnjičenu osobu. Policijska uprava osječko- baranjska odradila je efikasan postupak u ovom tragičnom slučaju. Provodi intenzivne kriminalističke radnje, ispituje sve okolnosti, postoje i svjedoci, rekao je Božinović.

Komentara 16

SC
schwertransport
12:04 05.10.2017.

A kakve veze sad tu ima bivsa snaha

MU
mulag
12:14 05.10.2017.

budale

TO
tomisl
12:19 05.10.2017.

Politicarsko - mafijaski poslovi , kad svi pocnemo postenije poslovat i radit ovakovih slucajeva ce manje biti. Zivila Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije