Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregled u privatnoj klinici

Povjerenstvo otvorilo predmet zbog popusta, oglasili se iz Poliklinike

Predsjednica Grabar-Kitarović obišla Zagrebački inovacijski centar
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.02.2019.
u 16:23

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji

S obzirom na brojne upite medijskih kuća vezano za odobreni popust na liječnički pregled Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, a što upućuje na mogući primitak nedopuštenog dara, Povjerenstvo je danas otvorilo predmet pod brojem P-61/19. Povjerenstvo će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice, objavljeno je danas na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Nakon objave koliko je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović platila pregled u privatnoj poliklinici, zastupnik Mirando Mrsić ( Demokrati) ponovo se oglasio na svom Facebooku. Ovoga puta u svom statusu zapitao se je li predsjednica primila nedopušten dar jer je dobila popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar.

"Medijima je predočen račun privatne poliklinike za pregled koji je obavila PRH Kolinda Grabar Kitarović, ali iz računa i dalje nije jasno vidljivo kada je račun plaćen, i kako je plaćen – gotovinom, bankovnom karticom ili bankovnom transakcijom? Transparentnosti radi bilo bi važno da predsjednica jasno dokaže da je račun i plaćen. Osim toga, postavlja se i pitanje je li predsjednica primila nedopušten dar jer je dobila popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar. Važno je pri tome znati daje li ista poliklinika svim građanima koji dolaze na pregled popust od 20 posto, kao predsjednici, te daje li isti popust HZZO s kojim ima ugovor o pružanju usluga?" stoji u statusu.

 

Suvlasnik Poliklinike Radiochirurgia Miro Kovačić izjavio je u srijedu Hini kako predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja je prošlog tjedna obavila u toj ustanovi preventivni pregled i pritom na ukupnu cijenu dobila popust od 20 posto, nije pogodovano jer, prema odluci Uprave, pravo na popust imaju svi tzv. stari pacijenti.

"Taj popust, po odluci Uprave, imaju svi naši tzv. stari pacijenti, bez obzira jesu li već bili u poliklinici ili su to stari pacijenti prof. Dragana Schwarza koji je više od 25 godina radio u javnom zdravstvenom sustavu. To smo se dogovorili odmah čim smo otvorili kliniku i toga se držimo. Predsjednica nije dobila ništa više niti ništa manje od ostalih koji pripadaju u tu kategoriju", rekao je Kovačić.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sredinom siječnja u tajnosti je više puta bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, kako je pisao Večernji list, a u petak je bila i na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji.

– Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa – rekla je Grabar-Kitarović tijekom službenog posjeta Turskoj objašnjavajući zašto je bila na pregledu u privatnoj klinici.

Tportal objavio je i presliku računa koji je predsjednica platila u privatnoj poliklinici Radiochirurgia. On je iznosio 6160 kuna. U cijenu je uključen i popust od 20 posto. Redovna je cijena MR screeninga cijelog tijela, koji je predsjednica obavila 15. veljače, kako stoji na računu – 7700 kuna.

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Komentara 118

MO
modovisisajteMaraschino
14:11 20.02.2019.

a kad je bivši predsjednik Josipović imao pred izbore plastičnu operaciju uklanjanja podočnjaka da bi bio ljepši, onda novinari nisu potezali pitanje tko je platio plastičnog kirurga koji je sa timom dolazio iz Njemačke, a Josipović je tvrdio da je sve bilo besplatno.... možeš misliti... besplatno za njega, plaćeno našim novcem....

MA
Machak
14:11 20.02.2019.

Nisam ljubitelj lika i djela Predsjednice, ali ovaj postupak je tragikomičan.

Avatar Apsalar
Apsalar
14:16 20.02.2019.

I tko o tom, Mrsić čija žena još od 2012. HZZO-u duguje više od 10,6 milijuna kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije