Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štetne tvari

Mostar: Gradske vlasti opovrgavaju ispuštanje piralena u Neretvu

Neretva/Ilustracija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
29.05.2019.
u 22:21

Predstavnici Future Marin Bago i Husein Oručević naveli su jučer na konferenciji za novinare kako u mulju koji se taloži u pročistaču otpadnih voda nalazi i kancerogeni piralen kojim se građani godinama truju

Mostarska gradska uprava opovrgnula je u srijedu tvrdnje nevladinih aktivista kako se građani godinama truju kancerogenom tekućinom piralenom, koja se inače nalazi u energetskim transformatorima.

Izjave aktivista izazvale su veliku uznemiranost u gradu na Neretvi, ali i sredinama južno uz vodotok ove rijeke. Kako je priopćeno u srijedu iz gradske uprave Mostara, optužbe koje su prema gradonačelniku, komunalnom poduzeću Vodovodu jučer iznijele nevladina organizacija Futura koje se odnose na početak rada pročistača 'predstavljaju samo još jednu u nizu zlonamjernih i ničim utemeljenih' optužbi.

Predstavnici Future Marin Bago i Husein Oručević naveli su jučer na konferenciji za novinare kako u mulju koji se taloži u pročistaču otpadnih voda nalazi i kancerogeni piralen kojim se građani godinama truju. Iz gradske uprave Mostara naveli su kako je pak pročistač, kojega grad ranije nije imao, tek počeo s probnim radom prošle godine.

Uz potporu Svjetske banke, švedske vlade i Europske komisije u Mostaru je izgrađeno postojenje pročistača, no još uvijek traje izgradnja odvoda otpadnih voda.

Iz grada navode kako je projekt još je u probnoj fazi, te da radi s jednom trećinom kapaciteta, a čime upravlja izvođač radova - grčka tvrtka Aktor. 
-To vrlo jasno i konkretno znači da nije uopće predan investitoru - Gradu Mostaru na upravljanje. Optužba da se građani Mostara kontinuirano i godinama truju je neistina i u funkciji određene politike, a što najbolje znaju oni koji ove neistine plasiraju i s kojima uznemiruju javnost i građane Mostara, kao i njihovi naručitelji i nalogodavci- navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije