Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres u BiH

Umjereni potres pogodio okolicu Mostara

potres
Foto: Borna Filic/PIXSELL
26.05.2019.
u 19:58

Uređaji u Centru za seizmologiju izmjerili su potres čija je jačina u hipocentru iznosila je 3,2 stupnja po Richterovoj ljestvici, intenzitetom u epicentru IV. stupnja Mercallijeve ljestvice

Potres umjerene jakosti magnitude 3,2 stupnja Richtera pogodio je u nedjelju u 17.25 područje južno od Mostara, a osjetio se na širem području Hercegovine i južnom dijelu Dalmacije.

Kako su izvijestili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Uređaji u Centru za seizmologiju izmjerili su potres čija je jačina u hipocentru iznosila je 3,2 stupnja po Richterovoj ljestvici, intenzitetom u epicentru IV. stupnja Mercallijeve ljestvice.

Magnituda potresa je bila na pet kilometara ispod površine. Ovakvi potresi spadaju u skupinu umjerenih, a osjeti ga veliki dio stanovnika. Tresu se vrata i pokućstvo, zveckaju stakla na prozorima. Pojedine ljude probudi.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
paleontolog
20:14 26.05.2019.

vjerojatno se naslo stotine autobusa koji su se vracali s izbora pa je sluzba zabiljezila podrhtavanje

Avatar nekakav
nekakav
07:29 27.05.2019.

mamić se srušio u restoranu sa stolca kad je čuo za još jednu pobjedu dinama, i to u utakmici koja ništa ne znači, osim prestiža, plus da je hajduk se naprčio, još jedan u nizu ove sezone...

AE
a e
20:22 26.05.2019.

Dizu se mrtvi glasat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije