Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASNOGOVORNIK TVRTKE

Moderna: 'Doze cjepiva vjerojatno će biti isporučene EU unutar zadanog roka'

FILE PHOTO: Vial labelled "Moderna coronavirus disease (COVID-19) vaccine" placed on displayed Moderna logo is seen in this illustration picture
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.04.2021.
u 14:46

Business Insider na njemačkom je objavio kako će možda kasniti isporuka do 878.400 doza Moderninog cjepiva

Moderna će vjerojatno ispuniti svoje obveze prema Europskoj uniji, što se tiče broja obećanih doza cjepiva, kazao je glasnogovornik američke farmaceutske kompanije u srijedu, nakon izvještaja o kašnjenjima u Njemačkoj.

"Moderna je predana ispunjavanju svih tromjesečnih ugovornih ugovora o isporuci s Europskom komisijom i pojedinim državama članicama", rekao je glasnogovornik u e-mail poruci za Reuters.

"Travanjske isporuke vjerojatno će ispuniti raspon doza koje su prethodno komunicirane vladama", dodaje se.

Business Insider na njemačkom je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore u njemačkom ministarstvu zdravstva, kako će možda kasniti isporuka do 878.400 doza Moderninog cjepiva, koje treba biti isporučeno od 26. travnja do 2. svibnja.

Moderna poručuje da "ne otkazuje pošiljke, ali s vremena na vrijeme može pružiti nadopune o smjernicama za isporuku na temelju napretka proizvodnje i puštanja serije".

Njemačko ministarstvo zdravstva kaže da Moderna nije komunicirala o promjenama plana isporuke.

Moderna je odbila objaviti točne podatke o mjesečnom rasponu doza za Europu, iako je prethodno potvrdila da će isporuke za 2021. uključivati 160 milijuna doza za Europsku uniju i 17 milijuna doza za Veliku Britaniju.

Ukupno Moderna želi ove godine proizvesti najmanje 700 milijuna doza cjepiva.

Sastojci Moderninog cjepiva koje je namijenjeno ne-američkom tržištu proizvode se u tvornicama kompanije Lonza u Švicarskoj.

Nakon toga se pakiraju u bočice na odvojenim lokacijama u Španjolskoj i Francuskoj.

Capak i Beroš: Čekat ćemo službeno mišljenje EMA-e pa odlučiti što s AstraZenecom

Komentara 1

DU
Deleted user
15:05 07.04.2021.

nastavak primjene neadekvatnih cjepiva protiv COVIDA-19 zasnovanih na genima predstavlja opasno medicinsko eksperimentiranje, čiji stinski rizici daleko premašuju bilo kakvu teorijsku korist što odražava ozbiljna kršenja medicinske etike i medicinskih prava građana Obmanjivanje populacije da prihvate istraživačke agense, poput genetskih cjepiva COVID-19, ili njihovo prisiljavanje putem putovnica cjepiva, predstavlja jasna i gruba kršenja Nürnberškog zakonika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije