Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB PRIDE Nikad veći skup, obilježen incidentom

Mladića iz povorke tukli i slomili mu nos

Autori: Sonja Hoffman, Marko Špoljar, D. Glavina, Jana Peršić
13.06.2009.
u 15:47

Niti osmi Zagreb Pride nije prošao bez teškog incidenta. Naime, jučer u 17.20 sati na raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice Tina Ujevića pretučen je 27-ogodišnjak koji se vraćao kući s Povorke ponosa.

Teške ozlijede
Trojica mladića tukla su ga rukama i nogama, čak i nakon što je pao na pod. Nakon napada su pobijegli, a policija moli moguće očevice za pomoć. Neslužbeno smo doznali da su mladića maloljetni napadači pratili sve od Zrinjevca. Nesretni momak završio je slomljenog nosa u KB Sestara Milosrdnica gdje mu je pružena pomoć nakon čega je pušten kući. Liječnici su ozlijede okvalificirali teškima.

Video:M. Čubrilo

Prije toga policija je privela petoricu muškaraca u dobi od 28 do 45 godina zbog teškog remećenja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i pokušaja proboja policijskog kordona koji je čuvao sudionike povorke. Petstotinjak homoseksualnih, transrodnih, transseksualnih, interseksualnih i queer osoba krenulo je jučer u 15.30 sati s Trga maršala Tita u Povorku ponosa.

Vikali “Ubij pedera”
Zviždeći i bubnjajući, nosili su transparente čije 
su poruke pozivale građane na toleranciju, nenasilje i poštovanje ljudskih prava.

Praćeni velikim brojem specijalaca, zaputili su se prema Trgu bana Jelačića gdje su ih dočekali Hrvatski nacionalisti, članovi HČSP-a i Nove hrvatske desnice. Noseći transparente uvredljiva sadržaja i zastavu NDH vikali su “Ubij pedera”.

Malobrojni građani sa strane pljuvali su na povorku, a većina ju je podržavala.

Fizičkog obračuna nije bilo samo zato što je policajaca bilo mnogo. Povorka ponosa svoj je put završila na Zrinjevcu gdje je održan koncert.

Galerija slika: Održan Zagreb Pride

Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup

Hoće li nas se djeca sramiti zbog homofobije?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije