Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOŽILI ŽALBU

Mladić umro nakon rutinske operacije, liječniku šest mjeseci zatvora

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 22:01

Riječ je o Čakovčaninu Krešimiru Grujiću koji je umro u Općoj bolnici Varaždin u listopadu 2009. nakon rutinske operacije hemeroida, a uzrok smrti bila je teška sepsa

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 51-godišnji liječnik nepravomoćno proglašen krivim zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi i osuđen na godinu dana kaznu zatvora, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

- Optuženik je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova, te je propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke, zbog čega je pacijent preminuo - navode u ODO-u.

Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga zbog težine počinjenog kaznenog djela i smrtne posljedice za 27-godišnjeg pacijenta koji je bio hospitaliziran zbog tegoba koje nisu ugrožavale njegov život. Riječ je o Čakovčaninu Krešimiru Grujiću koji je umro u Općoj bolnici Varaždin u listopadu 2009. nakon rutinske operacije hemeroida, a uzrok smrti bila je teška sepsa. Njegovi roditelji godinama su tražili pravdu, tražeći da liječnici odgovaraju za propuste.

"Nakon što su hematomi uočeni daljnjim pretragama, okrivljenik je obavio neadekvatan operativni zahvat pa je došlo do dodatnog prodora bakterija u organizam pacijenta te gnojne upale i teške infekcije, uslijed čega je pacijent preminuo", pisalo je u optužnici. Liječnik je dva puta bio oslobođen krivnje, no suđenje je vraćano na početak. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne stroža kazna bez primjene djelomične uvjetne osude.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
00:25 18.05.2021.

kad netko kaže rutinska operacija...ništa nije rutinsko kad te režu ovi mesari zvani kirurzi

LI
liliZG
10:54 18.05.2021.

eto jučer gledam onog OZa i prikazao kolko kod njih trudnica umire na porodu ili brzo nakon,..... u 21 stoljeću kada se takve stvari događaju staneš i zapitaš se,.... a sve ovisi o novcu i sreći , ako imaš novca možeš birati i kirurga, a onda treba imati sreće da taj kirurg baš danas nije poživčanio iz nekog razloga pa obavi sve kako treba, a onda još i ta higijena za vrijeme i nakon operacije i ako si sretan da izbjegneš sve bolničke infekcije i dođeš doma , evo šanse za preživljavanje.

PR
Pravednik69
23:49 17.05.2021.

Ovo je prvi komwntar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije