Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U SPLITU

Mladić (27) zatvoren na 15 dana jer je mokrio po spomeniku Miljenku Smoji

Miljenko Smoje dobio spomenik u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/7
03.11.2023.
u 12:06

Spomenik Miljenku Smoji postavljen je na splitskoj Matejušci 19. listopada, a tjedan dana kasnije nepoznati vandal zalio ga je plavom bojom

S 15 dana zatvora splitski Općinski prekršajni sud kaznio je 27-godišnjaka uhićenog nakon što se pomokrio na nedavno postavljen spomenik novinarskom bardu Miljenku Smoji na Obali Ante Trumbića na Matejušci. Osumnjičeni mladić je uhićen u kratkom roku zahvaljujući video snimci koja je objavljena na internetu. Nad njim je zbog nepristojnog ponašanja na javnom mjestu, koje je počinio noć uoči 1. studenog, dovršeno kriminalističko istraživanje.

Policija ga je zahvaljujući video snimci objavljenoj 1. studenog uhitila i utvrdila da je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira.

Uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu kojem je predloženo da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 15 dana što je sud i prihvatio.

VIDEO Splitska legenda Miljenko Smoje napokon dobio spomenik u rodnom gradu

Spomenik Miljenku Smoji postavljen je na splitskoj Matejušci 19. listopada, a tjedan dana kasnije nepoznati vandal zalio ga je plavom bojom i pod spomenik stavio šal beogradskog kluba Partizan.

Grad Split je 2023. proglasio godinom Miljenka Smoje u čast najznačajnijeg splitskog i dalmatinskog kroničara 20. stoljeća, novinarskog barda, književnika i televizijskog scenarista.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 22

TE
tek
12:34 03.11.2023.

Koliko su dobili huligani koji su oštetili spomenik HOS-a?

SP
Spezzi
12:41 03.11.2023.

Narod ne možete prevariti. Ovo je Hrvatska ma koliko se Jugosloveni trudili dokazati suprotno. Jedan okorjeli anti-Hrvat i Jugosloven apsolutno nema mjesta tu i ovakvi slučajevi će se stalno ponavljati. Možda je Puljak baš to htio, incidente i podjele.

Avatar AlagaiHora
AlagaiHora
13:10 03.11.2023.

U listopadu 1988. Smoje prigovara Splićanima što nisu išli na Miloševićev miting u Kragujevac: “A baš Split ne smi švigavat, nego mora biti na poprištu svake bitke za Jugoslaviju. Da se mene pitalo išla bi splitska delegacija u reprezentativnom, najjačem sastavu.” Pa onda pozdravlja “sređivanje« stanja na Kosovu” i uhićenje Azema Vlasija: “Ka da je narod mona, pa je tako misecima vika kontra Vlasija. I šta ćemo sad s onima koji su ga žestoko branili? I šta ćemo s onima koji su kontra uvođenja izvanrednog stanja na Kosovu?”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije