Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oskvrnut spomenik

Smoju zalili plavom bojom i pored njega ostavili ručnik FK Partizan

Miljenko Smoje dobio spomenik u Splitu
Ivana Ivanovic
27.10.2023.
u 10:11

Splitska policija istražuje tko je u četvrtak navečer plavom bojom zalio tek nedavno otkriven spomenik Miljenka Smoje na Matejušci, doznaje se u policiji

Po prvim informacijama, netko nepoznat je tijekom noći zalio spomenik i ploču na kojoj piše ime književnika i pisca Miljenka Smoje, te ostavio ručnik FK Partizan. Prvi su jutros to primijetili ribari s Matejuške od kojih je netko o svemu obavijestio policiju. Djelatnici gradske komunalne tvrtke već su na terenu, gdje čiste bistu i ploču.

Policija je potvrdila da je dojavu o tom vandalskom činu dobila jutros oko 9 sati zbog čega su poslali ekipu na teren.

 

Rekli su da je to počinjeno najvjerojatnije tijekom noći. Mjesto događaja se fotografira, a očekuje se i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo tko stoji iza tog nedjela.

Spomenik Miljenku Smoji svečano je otvoren prije šest dana na Matejušci, što su popratili brojni građani. Grad Split je 2023. proglasio Godinom Miljenka Smoje u kojoj će biti održano stotinjak predstava, izložbi, promocija i mnogih drugih obilježavanja kao spomen na tog novinarskog barda Dalmacije.

Komentara 8

PR
prajdali100
11:10 27.10.2023.

Mičite to ruglo odatle.

KR
Krolo
17:23 27.10.2023.

Ciljano su ostavili ručnik Partizana zbog Tuđmana

DU
Deleted user
11:37 27.10.2023.

FK Partizan? Pa to je klub kojeg je vodio Franjo Tuđman. Lijepi način za povezati prvog hrvatskog predsjednika s ovim piscem čija djela su odigrali Boris Dvornik, Boris Buzančić i mnogi drugi doajeni jugoslavenske, a poslije 1991. hrvatske scene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije