Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Misa na Bleiburgu: Dopuštene samo hrvatske i austrijske zastave

Naslovnica
26.04.2018.
u 00:00

Reagirao je i austrijski kancelar Kurz premda se radi o događaju koji je u crkvenoj nadležnosti

Nakon oštrih upozorenja iz Austrije, kako iz Crkve tako i s političkog vrha od samog kancelara Sebastiana Kurza, organizacija bleiburške komemoracije ove se godine prati s velikom pažnjom.

Naime, prvo se oglasio biskup biskupije Gurk-Klagenfurt mons. Alois Schwartz upozorenjem da na liturgijskom slavlju ne smije biti nikakvih transparenata ili političkih poruka, na što je reagirao i kancelar Kurz dodavši da premda se radi o događaju koji je u crkvenoj nadležnosti, država neće dopustiti kršenje zakona.

Takav rezolutan stav austrijskih crkvenih i državnih vlasti, zapravo, posve je u trendu sa zbivanjima na Bleiburškom polju posljednjih godina, gdje se primjećuje sve manje i manje ustaških simbola...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Croatia Airlines: Na račun tvrtke direktor kupio 50 svojih knjiga

>>Hashim Thaci: Srbija neće u EU dok ne prizna Kosovo

>>Kultni strip junak: Duh sa sjekirom hrvatskim kioscima vlada već pola stoljeća

>>Unatoč Agrokoru: Uzlet Podravke u Europi, prodaja porasla 16 posto

Ključne riječi

Komentara 103

DU
Deleted user
06:04 26.04.2018.

vi svi koji pisete o ustasama pridruzite se pupavcu mesicu pusicki nadi dimic stazicu arseniju bauku porfiriju pa krenite 22.lipnja u narodno oslobodilacku borbu za pocetak napadnite policijsku postaju ili postu u centru zagreba.....

Avatar Vukomerec
Vukomerec
23:36 25.04.2018.

Ukratko, na Bleiburgu će biti sve po starom, more hrvatskih zastava.

ZA
zaokica
23:02 25.04.2018.

dobro rece Cicak u otvorenom IMAMO MI I PREVISE "hrvata" SDP i ini koji negiraju povjesne cinjenice i simboliku HRVATA nego sve svode na uststvo od Kulina bana pa sve do HOS-a SRAMOTNO neprijateljski do bola...no nece ici "borba"se nastavlja!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije