Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iako su na istoj strani, Jelušić, Rađenović i Šprem žele biti vođe

Milanovićeva trojka suparnici za mjesto šefa SDP-a Zagreba

vijecnica
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/2
16.01.2010.
u 13:48

Ni Boris Šprem ni Igor Rađenović ne žele glasno reći svoje ambicije, no "bacanjem kosti" ispituju naklonost stranačkih kolega i predsjednika stranke Zorana Milanovića

Dok SDP iz svojih redova ispisuje ljude naklonjene izbačenom gradonačelniku Milanu Bandiću, suparništvo je nastalo i među ljudima naklonjenim predsjedniku te stranke Zoranu Milanoviću. Na čelu zagrebačkog ogranka SDP-a žele biti i Igor Rađenović i Boris Šprem, obojica Milanovićevi ljudi. Kandidature za predsjednika zagrebačkog SDP-a još su u rujnu predali Ivo Jelušić, dosadašnji potpredsjednik zagrebačkog SDP-a, također Milanovićev, Davor Bernardić, predsjednik Foruma mladih, i Željka Antunović, potpredsjednica stranke koja je držala Bandićevu stranu dok su još trajala nadmudrivanja u stranci prije nego što se on kandidirao za predsjednika. Jelušić je Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke predložio da izbore vrate na početak i da se ponovno omogući kandidiranje.

 

– Demokratskije je da se krene od početka jer mnogi kandidati za različite funkcije više nisu u stranci. Ja ću se ponovno kandidirati bez obzira na to bude li se još netko prijavio. Neću s tim kalkulirati, svačije je pravo boriti se – kazao je Jelušić. I. Rađenović je proteklih dana bacio kost o svojoj kandidaturi kako bi ispitao raspoloženje, a Boris Šprem jučer nije želio potvrditi da će se kandidirati. No, nije ni odbacio tu mogućnost. Na izravno pitanje hoće li predati kandidaturu samo se zagonetno nasmijao. Igor Rađenović, koji je naklonost javnosti dobio kada je upozorio na nezakonito poslovanje Zagrebačkih cesta kojima je došao na čelo, jučer nije želio ništa govoriti o svojim ambicijama. 

– Neću to komentirati – kazao je, no pouzdano doznajemo da o tome ozbiljno razmišlja te da još iščekuje razgovore unutar stranke. Davor Bernardić nema ništa protiv toga da se kandidature za unutarstranačke izbore ponove, a ako odluka bude takva, opet će predati kandidaturu. Željka Antunović pak smatra da nema potrebe za ponavljanjem cijelog postupka, no ako odluka stranke bude suprotna, i ona će opet predati kandidaturu.

Komentara 14

BT
bili-tartuf
15:59 16.01.2010.

ki bi reka da cé se Radjenovic´-tako opametiti nakon bejzbol palice ??

MA
marko53
16:58 16.01.2010.

Jelusic prodana dusa trckarao za Bandicem sada se uvlaci u guzicu Milanovica.Sto ako Milanovic jede ljutu papriku?

OB
-obrisani-
15:37 16.01.2010.

nije jadna partija kriva za sranje u zagrebu, parkinge, paukove... kriv je milan bandić. ponekad treba priklati janje s ljudskom glavom da se umilostivi i nahrani fukara. no, ovaj put je bio i štakor dobar. nedodirljivi nisu baš izbirljivi. nedodirljivi jedu štakore po prastaroj navadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije