Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na druženju s građanima

Milanović u Čakovcu oštro komentirao Plenkovićev postupak: 'Krši zakon'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
12.10.2019.
u 11:20

Komentirajući štrajk prosvjetnih djelatnika, rekao je da je 400 milijuna kuna trošak koji si Vlada može priuštiti i da bi on taj novac dao.

Zoran Milanović u Čakovcu je obišao štand Kluba oboljelih od raka prostate, osnovanog u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec. Klub je organizirao Kestenijadu kojom želi potaknuti muškarce na preventivne preglede prostate. Milanović je u posjetu Čakovcu i Nedelišću te na druženju s građanima.

 

- Gospoda su nakrcala državni avion stranačkim glavešinama i otišli na stranačku party zabavu u Finsku. To je razlika, to se ne radi. To nisam radio, i Povjerenstvo ima puno pravo postaviti to pitanje i mora dobiti dokumentaciju. E sad, u nekim drugim državama takva tijela bi mogla izdati nalog uz kaznu i natjerati premijera da to dostavi ili ide u zatvor - rekao je predsjednički kandidat Zoran Milanović danas u Čakovcu, komentirajući slučaj putovanja predsjednika Vlade i drugih članova HDZ-a na kongres Europske pučke stranke u Helsinki, za koje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa traži dokumente.

Prisjetio se međunarodnog skupa u Ateni, kojem je domaćin bio grčki premijer, na koji je tadašnji austrijski kancelar doputovao komercijalnim letom jer se radilo o stranačkom skupu. - To naši HDZ-ovci ne znaju, ne kuže, jer država to su oni, to je privatna država, privatluk, i protiv toga ću se kao predsjednik države boriti, iz koje god stranke dolazilo, a na žalost, dolazi uglavnom samo iz jedne stranke – dodao je. Na pitanje kako komentira to što predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković Povjerenstvu nije dostavio traženu dokumentaciju, Milanović je rekao: - Krši zakon, misli da je izvan zakona. Odnosno, ne misli, tako se ponaša jer mu neće Božinović poslati policiju da ga privede. To se ne smije raditi – rekao je novinarima Milanović.

 

Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osvrnuo se i na postupak oko veleposlanika Igora Pokaza, kuma Andreja Plenkovića.

- Neka onda taj dio zakona prilagode, ali nemoj se iživljavati na tijelu koje postoji. Neke države nemaju takvo tijelo, imaju neke surogate. Nama je ovo nametnula Europska komisija, kao i niz gluposti. Ovo nije glupost, ali možemo razgovarati je li to tijelo idealno, ali dok postoji i radi svoj posao, treba ga poštivati i udovoljavati njegovim legalnim zahtjevima. Vidimo što se događa u Americi, gdje predsjednik izabran ne većinom glasova građana, nego elektora, ulazi u otvoreni rat s Kongresom, ne želi dati dokumente. Tako se nije ponašao nitko u povijesti SAD-a, ni Nixon. To je opasno, jako opasno - dodao je Milanović, kazavši da je takvo razmišljanje put u propast. - To su tipovi koji su od Hrvatske napravili skoro slučajnu državu. Moj zadatak je da to ponovno preokrenem, da preokrenem jedan grozan trend – zaključio je.

Komentirajući štrajk prosvjetnih djelatnika, rekao je da je 400 milijuna kuna trošak koji si Vlada može priuštiti i da bi on taj novac dao. Smatra da se ne može uspoređivati 2015. godina i današnje vrijeme. Učitelji, profesori i medicinske sestre su, kazao je, prioritet. Na pitanje novinara o potrazi za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem odgovorio je da bi Hrvatska trebala u tome financijski pomoći.

Komentara 5

DU
Deleted user
14:16 12.10.2019.

Rijeka, Čakovec, eventualno Istra, jel smije on još negdje otići.

IV
IvoDivo
16:04 12.10.2019.

Evo i pas mu je dao pusu, kako se istorodni prepoznaju, a stare drugarice ga tapšaju.

AF
afer
16:21 12.10.2019.

On je koristio avion do Rijeke zbog boli u preponama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije