Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.05.2014. u 12:00

Milanović je očito svjestan da je nagazio najtvrđi mogući orah. Linić nije Mirela Holy, iako jest najznačajnija recka koju si je priuštio u političkoj karijeri

Sve se odvijalo po Linićevom planu. Milanović je stezao obruč, ali on nije želio odstupiti, naprosto je tražio da ga premijer smijeni. Iritirao je Milanovića uporno i tvrdoglavo. I uspio je, Milanović je izgubio živce. Ovo primirje do 25. svibnja jedino je oko čega se slažu. Linić svakako ima i čuva svoje adute, Preiskusan je da ne bi pripremio osigurače, ali i osigurao saveznike koji još nisu izašli na scenu. A ima ih, barem dva, i to vrlo jaka. To svakako nisu Komadina i njegova riječka frakcija. Oni će se vrlo brzo ispuhati kao i drugi Milanovićevi oponenti u stranci. Navikli su zvocati iz sjene. A batine, poniženja i uvrede samoživog šefa stranke mogu podnositi još dugo. Kad više ne budu mogli, sakrit će se iza interesa svoje partije.

Ne shvaćaju da nikoga više nije briga za njihovu partiju. Oni su na vlasti u zemlji koja je u najvećoj, najdubljoj, potpunoj i gotovo bezizlaznoj krizi u posljednjih dvadesetak godina. Većina od njih izabrani su ili imenovani državni dužnosnici, na državnoj plaći i s državnim odgovornostima. A ne plaćaju ih iz članarine partije.

Milanović je očito svjestan da je nagazio najtvrđi mogući orah. Linić nije Mirela Holy, iako jest najznačajnija recka koju si je priuštio u političkoj karijeri. Zato telefonira, lobira, nudi saveze i osigurava bokove,,. zove na kave i vodi na ručkove.

Samo do prije nekoliko dana, iz njemu bliskih krugova dolazile su najcrnje kvalifikacije i najteže ocjene Linića i onih koji ga podupiru: odnekud je izvučena riječ hobotnica, pa korupcija sve do kriminala i “svi su oni umočeni”. Linić se okružio sumnjivim tipovima... I sve to o jednom od naistaknutijih članova, ne HDZ-a, nego SDP-a. U srijedu na sjednici Vlade, premijer je, pred TV kamerama zaprijetio ministrima, svojim najbližim suradnicima. Više ne smiju ni zucnuti bez njegovog odobrenja. A kamoli biti protiv. Medije u političkim bitkama više ne smiju koristiti. Zna se tko smije. (“Visoki izvor iz Vlade” još samo nije otvorio svoju Facebook stranicu.)

Zoran Milanović ipak se boji tog starog mrguda koji nikada neće odustati. Pa ni na onom svijetu.

Komentara 20

Avatar Carrera
Carrera
12:41 11.05.2014.

sdp se raspada iznutra i samo čekamo kad će sve planuti. letjet će perje na sve strane i radit će šake. svi su međusobno posvađani i na taj način ni stranka niti vlada ne mogu normalno funkcionirati. hrvatskoj su zaista potrebni prijevremeni izbori.

KN
knezica
13:09 11.05.2014.

SDP-u, kao i HNS-u želim brzu i bolnu političku smrt! Uz pjesmu - Bez boli i tuge, neću napustit svoje druge...

CB
Conan Barbarin
12:47 11.05.2014.

što prije maknemo nesposobnog milanovića s vlasti, prije će u hrvatskoj stvari krenuti na bolje. treba raspisati prijevremene izbore što prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije