Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Varaždinskim toplicama

Milanović posjetio pilota HRZ-a ozlijeđenog u padu MIG-a, poželio mu brz i uspješan oporavak

Predsjednik Milanović posjetio pilota HRZ-a, bojnika Lukana
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić
1/2
23.12.2022.
u 12:40

Uz predsjednika Milanovića bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 91 Krila brigadir Nikola Mostarac i zapovjednik eskadrile pukovnik Zvonimir Milatović

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota HRZ-a koji je ozlijeđen u nedavnom padu aviona MIG-21. Bojnik Lukan oporavlja se u lječilištu Varaždinskih toplica nakon što je ranije uspješno operiran. Milanović je razgovarao s bojnikom Lukanom te mu poželio brz i uspješan oporavak, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak, 6. prosinca 2022. godine, srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. U MiG-u je, uz bojnika Lukana, bio pukovnik Zvonimir Milatović. Oni su se uspješno katapultirali iz aviona netom prije pada. Pukovnik Zvonimir Milatović je nakon liječničkog pregleda otpušten kući, a bojnik Ivan Lukan uspješno je operiran te se oporavlja u lječilištu Varaždinskih Toplica.

Uz predsjednika Milanovića, dodaje se iz Ureda, bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 91 Krila brigadir Nikola Mostarac i zapovjednik eskadrile pukovnik Zvonimir Milatović.

Komentara 11

TA
tambura
13:43 23.12.2022.

A tko ga je trebao posjetiti ako ne vrhovni zapovjednik,legalno i legitimno demokratski izabrani Predsjednik RH,nazalost istina ponekad boli,zao mi je,zivimo u demokratskoj drzavi i svako ima pravo na svoje misljenje,bez vrijedjanja tudjeg,to sam naucio za svojih 27 godina boravka u jednoj uredjenoj evropskoj zemlji.

ME
Megistys
20:36 23.12.2022.

Jadan pilot, kao da mu nije bilo dosta što je nastradao u padu zrakoplova !

JU
juma
12:43 23.12.2022.

Jadan čovjek, što sve mora podnijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije