Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba o izborima

Milanović: Pobijedit ćemo na izborima kad god oni bili

milanovic
Maja Šantoši/Pixsell
15.07.2011.
u 18:16

Izbori 4. prosinca znače da će jedna vlada i njena većina donijeti proračun, a moguća druga morat će ga provoditi – komentirao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Nakon što je Vlada obznanila datum održavanja parlamentarnih izbora, oglasili su se i čelnici oporbenih stranaka.

– Za izbore smo spremni. Pobijedit ćemo kada god oni bili i promijeniti stvari u Hrvatskoj – kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović i dodao:

– Međutim, ovaj datum je sporan s ustavno-pravnog stajališta i nije dobar zbog referenduma. Rokovi su u pitanju i prekomplicirano je objašnjavati, ali to će biti tema razgovora sljedećih dana. Mislio sam da su više promišljali kada su donosili tu odluku. S obzirom na ustavno-pravne rokove i deklaraciju Sabora o pristupanju EU, stvar je problematična.

Zakazivanje izbora pet dana prije predviđenog datuma potpisivanja pristupnog ugovora s Europskom unijom predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio još jednim neodgovornim potezom aktualne većine.

– Ovo još jednom pokazuje da je HDZ neodgovoran i da je voljan sve u Hrvatskoj žrtvovati da bi se još koji dan održao na vlasti. Potpisivanje ugovora s EU i referendum će se održati u situaciji kada Hrvatska neće imati pravu vladu. Međutim, ni to neće pomoći HDZ-u – rekao je Čačić.

– Vladajuća većina ima pravo odrediti datum izbora, ali termin je loš za hrvatske građane. Izbori 4. prosinca znače da će jedna vlada i njena većina donijeti proračun, a moguća druga morat će ga provoditi – komentirao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Komentara 82

UT
utatica
18:31 15.07.2011.

Dajte ga pogledajte, ovu iritantnu gesikulaciju i afekatciju, ovo oponašanje Pušićke, treba i njega i šeficu mu što više pustiti u medije i sigurno ne prolaze izborni prag,

DU
Deleted user
18:35 15.07.2011.

Koji je Čačič mozak! Uf, pa nitko nije ni sanjao o tome da je u politici normalno kada jedna stranka učini sve da dođe uku se održi na vlasti. Bez njega svijet to ne bi ni znao. Hvala ti Čačiću! Hvala ti i na tome što si nam vec danas rekao tko ce iz kukurukija biti koji ministar. To si već i 2007. godine napravio. Jedino što nisi uspio sa Milanovićem dobiti izbore. Ovaj puta si šanske bolje, jer imate i otvorenu podršku Yusipovica. No hoće li to tebi u mađarskom zatvoru koristiti?

SB
sbb
18:28 15.07.2011.

Čačić: HDZ će žrtvovati sve samo da bi se održao na vlasti . Veli Rade \"Majka Terezija\" Cacic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije