Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUKOBA

Milanović objavio poruku upućenu Pupovcu: 'Falsificirao je našu korespondenciju'

Zoran Milanović i Milorad Pupovac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
28.03.2021.
u 15:29

Ako je poruka točna, Milanović je SMS poslao nakon glasanja o Jandrokovićevu postupku, a to drastično mijenja cijeli kontekst

Predsjednik RH Zoran Milanović ustvrdio je danas da je Milorad Pupovac, predsjednik i saborski zastupnik SDSS-a, falsificirao SMS poruku na temelju koje je tvrdio kako ga je Milanović, prijeteći USKOKom, pokušao privoljeti da u Saboru podrži put kojim je za predsjednicu Vrhovnog suda predložio profesoricu Zlatu Đurđević.

Pupovac je, podsjetimo, dan ranije objavio poruke koje mu je Milanović slao, a među njima i onu u kojoj kaže kako će zatražiti da USKOK ispita Pupovčeve motive. No Milanović je sada objavio cjelovitu poruku, u kojoj stoji: “Ti, Sačić i Zekanović zajedno za apsolutne ovlasti Njonje. Bravo, Milorade! Tražit ću da USKOK istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo”.

>> VIDEO Milorad Pupovac komentirao izjave Zorana Milanovića

Ako je poruka autentična, ispada da ju je Milanović poslao nakon saborskog izjašnjavanja o tome je li predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekršio Poslovnik kada je odbio na dnevni red staviti Milanovićev prijedlog da se na čelo Vrhovnog suda izabere prof. Đurđević iako nije prošla javni poziv koji je, sukladno Zakonu o sudovima, raspisalo Državno sudbeno vijeće. A to drastično mijenja cijeli kontekst budući da bi pritisak na zastupnike imao smisla isključivo ako bi se dogodio prije samog glasanja, ne i nakon njega.

Milanović je na Facebooku, na kojem je objavio cjelovitu poruku, protumačio kako je Pupovac prvu rečenicu u SMS-u prikrio jer se srami zbog toga što je “dio ekipe koja besramno vrijeđa prof. Đurđević”. Tvrdi i kako je Pupovac promijenio mišljenje o Jandrokovićevu postupku zbog stiska iz HDZ-a te postavlja pitanje “kolika je ovog puta cijena” tog stiska. Na temelju navodno krnjeg SMS-a Pupovac je dan ranije ustvrdio da se radi o protuustavnom pritisku na zastupnike, spominjući da je Milanović slično postupio i prema drugim zastupnicima nacionalnih manjina te da je time prekršio ustavnu trodiobu vlasti, u čemu su mu za pravo dali i neki ustavnopravni stručnjaci.

Kršenje ustavnih odredbi povod je zbog kojeg dvije trećine saborskih zastupnika mogu pokrenuti opoziv predsjednika Republike, o čemu je Milorad Pupovac, iznoseći svoje optužbe na Milanovićev račun, izbjegao govoriti, no to je danas učinio HDZ-ov doajen Vladimir Šeks.

Nastavljajući retoriku kojom se dan ranije poslužio Jandroković, Šeks je u programu RTL-a za Milanovića kazao kako je njegovo ponašanje “koktel psihičkih poremećaja” te nastavio da bi trebalo pokrenuti Milanovićev opoziv jer je, “osobito u zadnjim nastupima, prekršio Ustav i temeljna načela ustavnog poretka”. Opoziv je trenutačno “nemoguća misija” s obzirom na to da za to treba dvotrećinska većina, a da bi je vrlo teško postigli, jasno je i iz gotovo istodobne reakcije mostovca Nikole Grmoje koji je putem društvenih mreža poručio: “Nećemo podržati Šeksovu inicijativu, ali spreman sam odmah dati potpis i dignuti obje ruke za konačno micanje štetočine i suradnika Udbe Šeksa iz hrvatske politike i pravosuđa.” 

Komentara 155

Avatar babojebac
babojebac
15:59 28.03.2021.

Jadni smo kad imamo ovakvog predsjednika.. Bolji bi valjda Šešelj bio od ovog psihopate...

Avatar Caroline
Caroline
16:19 28.03.2021.

Dakle, Milanović je svojim porukama Pupovcu pokazao da je za Pupovčevu podršku njegovoj vladi, tog kako tvrdi nelegitimnog predstavnika Srba nagrađivao nekretninama i dnevnicama u europskom parlamentu, no to nije bila korupcija, već je korupcija samo ako anemični to isto radi? So sweet :)

BE
berija
20:06 28.03.2021.

Svoju ionako devalviranu akademsku valutu sramno je založila "profesorica" Zlata, još kad se usprotivila izručenju Perkovića i Mustača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije