Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kukuriku koalicija

Milanović: Nužne promjene u RH možemo provesti samo mi

Kukuriku koalicija (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
15.10.2011.
u 14:29

Ovi su izbori zapravo borba za dobru ljudsku vjeru i povjerenje – kazao je Zoran Milanović

Mnogi će vam u ovo predizborno vrijeme obećavati promjene, vjerojatno jer ih i sami žele, no samo Kukuriku koalicija promjene može i provesti jer za to imamo modele. Promjene se prvenstveno odnose na novi model vlasti koja mora postati odgovorna, moderna, dobra, transparentna i držati se zakona. Ovi su izbori zapravo borba za dobru ljudsku vjeru i povjerenje – kazao je Zoran Milanović, prvi čovjek SDP-a na predstavljanju Plana 21 Kukuriku koalicije u Karlovcu.

Osim njega, o programu su govorili Vesna Pusić iz HNS-a i SDP-ov Branko Grčić. Povezivanje potreba gospodarstva sa sustavom obrazovanja, omogućavanje svakom čovjeku da se školuje do svog maksimuma, osigurati dolazak novih investicija u industrijsku proizvodnju, poticati razvoj inovacija kao jedini model gospodarskog razvoja gdje Hrvatska ima šanse, najvažniji su detalji Plana 21.

– Država, zajedno sa gospodarstvom, mora osigurati veća ulaganja u obrazovanje, od toga da osigura besplatan prijevoz školarcima, da stvori uvjete za obvezno srednjoškolsko obrazovanje, da omogući studentima koji redovito polažu ispite besplatno školovanje. Država mora imati strategiju razvoja, prvenstveno gospodarskog, moramo znati u kome se pravcu razvija industrija i gospodarstvo, kako bismo znali prilagoditi obrazovni sustav. Sada, po gospodarskom programu aktualne vlasti to je nemoguće napraviti, jer je taj plan doveo do urušavanja i kraha gospodarstva – komentirala je V. Pusić. Članovi Kukuriku koalicije u odgovorima na pitanja publike naveli su još neke ideje; od nužnog povećanja plaća za nastavnike i profesore, do ukidanja povlaštenih saborskih mirovina ili zakonskog određivanja da se udžbenici za osnovne i srednje škole četiri godine neće mijenjati.

Komentara 47

OB
-obrisani-
14:53 15.10.2011.

je je milovanovicu, morete pok madjaronima prodat ostatak ine po 900 kuna papera,a morete prodat tak i zodnji pot svobama telekom po ceni od 35 kuna paper, a morete i hrvotskim bedokima prodat toga istoga papera po ceni od 280 kuna, pak morete pok caciucu poklonit i drugi otok krej zadra, unda bo pok cacic rekel: je to je mogev saki dobiti, samo mi najte poforbatu ulazna vrota v hizu v zogrebu na cerljeno, i samo najte mom otpustiti 400 zaposljeniki v celji hrotski hehehehehe

Avatar deziderij
deziderij
15:02 15.10.2011.

Prepotentni Milanović je počeo i prepotentno kukurikati. Mjere koje on spominje su samo one koje su nužne u nužniku i jedino o takvim mjerama taj može zboriti. Da na vlast dođe jedna grupa odličnih gimnazijalaca prije bi rješila hrvatske probleme nego ovi koji kukuriću i kokodaću a HDZ-ovce bi zasigurno zastidjeli, makar su to mahom debelokošci. S ovima nema nama spasa ni na vidiku - kukuriku.

TR
tresnjevka
14:59 15.10.2011.

ZORANE-JACO-SANADERU AJD NE DIJE NAGOV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije