Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISEGA ROČNIKA

Milanović: 'Hvala vam što ste odabrali napor, rad i način života teži od običnog'

Požega: Zoran Milanović i Mario Banožić na svečanoj prisegi ročnika
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
12.03.2021.
u 13:59

"Rat je iza nas i ljudima koji su se u ratu žrtvovali, izložili i dali za Hrvatsku dugujemo jako puno. Na nama je da vodimo politiku koja do novih ratova dovoditi neće i koja će Hrvatsku činiti jakom", poručio je Zoran Milanović.

-Vaša se prisega u malo toga razlikuje od prisege koju sam ja položio prije godinu dana, ona je vrlo kratka i jasna. Hvala vam što ste odabrali napor, rad i način života teži od običnog, to je poziv. Činit ću sve da ne morate bez nužde riskirati svoj život i zdravlje, ako za tim ne bude najpreče potrebe", poručio je predsjednik RH Zoran Milanović na današnjoj (šetak) svečanoj prisezi 29. naraštaja dragovoljnih ročnika u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi.

On je istaknuo da vodi politiku koja neće dovoditi do novih ratova.
-Rat je iza nas i ljudima koji su se u ratu žrtvovali, izložili i dali za Hrvatsku dugujemo jako puno. Na nama je da vodimo politiku koja do novih ratova dovoditi neće i koja će Hrvatsku činiti jakom. Snaga malih nacija je, osim u njezinoj vlastitoj snazi i u ljudima, u pametno biranim savezima, u dobro odabranim prijateljima i u pametno izbjegnutim neprijateljima- poručio je Milanović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Milanović je komentirao potez predsjednika Sabora koji je vratio dopis predsjednika o prijedlogu kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda, rekavši kako je "ukrao dokument".

- Dopustio si je da tumači, ili tko mu je već složio tih nekoliko rečenica, zakonitost prijedloga. Je li nešto zakonito ili ne, može odlučiti samo Sabor, a ne on – rekao je Milanović, istaknuvši pritom kako je njegova kandidatkinja Zlata Đurđević dobra i kvalitetna osoba.

Komentirao je i prijetnje upućene predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Vojvodini.
- Razgovaram s tom zajednicom tamo, ne političkim kanalima. Bilo me sram kao premijera kako mizeran novac šaljemo tamo. Trebali bismo malo više, a ovo što sad šaljemo tamo je ispod razine malo bogatijeg grada u Hrvatskoj ili cijele države koja nije sirotinja - rekao je Milanović.

Svečanu prisegu pred predsjednikom Milanovićem i ministrom obrane Marijom Banožićem, generalima, zapovjednicima i vojnicima položilo je 196 ročnica i ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.
U ovom naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju zastupljen je i velik broj žena, njih 58, gotovo jedna trećina. Na ovu činjenicu, istaknuo je ministar obrane, Hrvatska vojska i Ministarstvo obrane posebno su ponosni.

- Vi ovdje prisutne, kao i naše pripadnice u Hrvatskoj vojsci, dokazujete da nema i ne smije biti podjele na muške i ženske poslove! Drago mi je vidjeti mlade ljude koji pokazuju veliko zanimanje za vojni poziv i koji se nesebično odazivaju na služenje svojoj Domovini - poručio je ministar Banožić ročnim vojnikinjama i vojnicima istaknuvši kako je pred njima put koji podrazumijeva mnoga odricanja.

- Mladi naraštaji potrebni su Hrvatskoj vojsci kako bi nastavili razvoj novih sposobnosti te bili spremni na sve izazove koji nas u budućnosti očekuju. Nastavak karijere u profesionalnom sastavu Hrvatske vojske najviše ovisi o vama samima, vašoj motiviranosti, želji za razvojem i spremnosti za služenje hrvatskom narodu. Hvala vašim obiteljima koje su vas podržale na ovom putu - rekao je ministar obrane.

Na kraju, ministar je poručio:
-  Budite ustrajni i uvijek imajte vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Vaš jedini motiv za služenje neka bude ljubav prema Domovini, svojoj obitelji i Hrvatskoj vojsci.


Komentara 1

Avatar Stankić
Stankić
17:21 12.03.2021.

...ljudi koji su se u ratu žrtvovali, izložili i dali živote za ovakvu Hrvatsku... Hrvatsku u kojoj stoluje slučajni predsjednik, gdje budućnost nam kroje pupavci, milo-ševići, gdje mladi odlaze u "Irske", penzići rade inventure po kontejnerima... okreću se u grobovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije