Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR SUDACA

Jandroković zbog Zlate Đurđević zatražio od Milanovića da dopuni svoj prijedlog: 'Ima rok od 15 dana'

Zagreb: Gordan Jandroković održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.03.2021.
u 18:03

O toj temi na veliko se govorilo i u Saboru

Zbog uočenih nedostataka šef Sabora Gordan Jandroković zatražio je u srijedu od predsjednika Zorana Milanovića da dopuni svoj prijedlog odluke o izboru predsjednika Vrhovnog suda, kojom je za čelnicu Vrhovnog suda predložio Zlatu Đurđević.

– Ako predsjednik Sabora ustanovi da prijedlog akta podnijet Saboru nije sastavljen u skladu s odredbama Poslovnika, zatražit će od predlagatelja da u roku od 15 dana otkloni nedostatke. U protivnom, smatrat će se da prijedlog nije podnesen Saboru – objašnjeno je iz Jandrokovićeva ureda.

A o toj temi govorilo se i u Saboru.

– Klub zastupnika HDZ-a zalagat će se jasnu i nedvosmislenu provedbu zakona i nezakoniti postupak predlaganja kandidata neće i ne može podržati – ustvrdio je Damir Habijan (HDZ).

Da se zakon i Ustav moraju poštovati, smatra i Dalija Orešković (Centar).

– Iako potaknut dobrim namjerama, Milanovićev će nas potez vratiti nekoliko koraka unatrag jer je ovakav način nametanja izbora problematičan, štetan i nepotrebno dovodi do ustavne, političke i pravne krize – kazala je Orešković.

Arsen Bauk (SDP) rekao je da je Jandroković, vraćajući Milanoviću njegov prijedlog odluke, povrijedio Poslovnik, umjesto da je o uvrštavanju na dnevni red i mogućim primjedbama, u raspravi odlučio Sabor.

A ministar Ivan Malenica jučer je kazao da pri izboru za čelnika Vrhovnog suda treba poštovati zakon i proceduru te se javiti na javni poziv da bi se doznao program rada.

A upitan je li rješenje u novom pozivu na koji bi se javila i Zlata Đurđević, rekao je: “Je li to što je predsjednik u Sabor poslao prijedlog Z. Đurđević razlog za poništenje, odluka je koju može donijeti DSV koji može poništiti poziv i raspisati novi”

Komentara 12

RO
roland
18:13 10.03.2021.

Kakve dopune! Neće proći sigurnosnu provjeru i točka! Dosta je bilo tog igrokaza sa Zlatom Đurđević. Moj favorit je Marin Mrčela, sudac koji je dosudio više od 5000 godina zatvorskih kazni! Točka!

ID
ivo.dzinic
18:25 10.03.2021.

Po meni treba raspustiti sve sudove a posebno trgovacki i Ustavni sud jer tamo su najkorumpiraniji sudci u povjesti sudstva. Nakon toga stroga provjera i svaki mjesec provjera ucinkovitosti. Nisi ispunio normu letis a ne nasi sudovi razvlace parnice unedogled.

Avatar Uskok
Uskok
20:51 10.03.2021.

Još jedna iz vječito ugrožene manjine. Stalno jadni i diskriminirani, a iskaču iz paštete na pozicijama moći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije